Lotus Domino Everyplace Servers bieden mobiele en draadloze gebruikers overal toegang tot bedrijfsapplicaties

Orlando, 18 januari 2001- Lotus Development Corporation introduceert een reeks mobiele en draadloze softwareoplossingen waarmee bedrijfskritische informatie ook beschikbaar is via mobiele apparatuur. Met de Domino Everyplaceserverreeks kunnen mobiele medewerkers draadloze e-mailmogelijkheden uitbreiden met complete samenwerkingsfunctionaliteit en content. Hierdoor neemt de effectiviteit van belangrijke businessapplicaties als Sales Force Automation, Customer Relationship Management en Supply Chain Management sterk toe.

"Lotus en IBM werken samen aan draadloze content-, connectiviteits- en infrastructuuroplossingen waarmee bedrijven het maximale uit hun investeringen in draadloze apparatuur kunnen halen", zegt Ken Bisconti, Vice-President Messaging and Collaboration Product Marketing bij Lotus. "Domino Everyplace servers zijn een aanvulling op de IBM WebSphere Everyplace-portfolio, waarmee bedrijven investeringen in draadloze apparatuur kunnen optimaliseren door toegang tot bedrijfsapplicaties vanaf alle mobiele apparatuur."

De nieuwe Domino Everyplace servers vormen de nieuwste generatie van de bestaande Mobile Services voor de Domino-technologie en bieden nieuwe veilige, betrouwbare en eenvoudig te beheren mobiele en draadloze servers. In combinatie met de Lotus Mobile Notes-client biedt de Domino Everyplace-serverreeks organisaties een complete oplossing voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties, die de bestaande Domino-infrastructuur uitbreiden voor alle mobiele en draadloze apparatuur. Het nieuwe serveraanbod bestaat uit:

- Domino Everyplace Access server is geschikt voor het Wireless Application Protocol (WAP) en biedt messaging- en Personal Information Management-mogelijkheden (PIM) van Domino WML-microbrowser-apparatuur als WAP-telefoons, pagers en SMS-apparatuur. De nieuwe server is op XML-architectuur gebaseerd en biedt integratie met Domino-beheer en -directories, en draadloze toegang tot bedrijfse-mail en -agenda's. Gebruikers kunnen ook korte berichten verzenden en ontvangen, en e-mail-alerts vanaf Domino-applicaties ontvangen.

- Domino Everyplace Sync server biedt synchronisatie van e-mail, agenda en to-do-lijsten tussen draadloze apparatuur en Domino messaging- en PIM-applicaties. Deze server ondersteunt PalmOS, Windows CE/Pocket PC, EPOC en andere apparatuur die gebruikmaakt van SyncML.

- Domino Everyplace Enterprise server biedt een uitgebreide omgeving voor de ontwikkeling van businessapplicaties voor mobiele en draadloze apparatuur met ondersteuning van PalmOS-, Windows CE/PocketPC- en EPOC-platforms. Deze server is gebaseerd op standaarden als XML, WAP en SyncML, en gebruikers kunnen onafhankelijk van de verbinding on line of off line werken. Het aanbod bevat Mobile Domino Designer, een nieuwe ontwikkeltool waarmee klanten hun Domino-applicaties kunnen uitbreiden en met Domino Designer nieuwe applicaties voor PDA's en smartphones kunnen ontwikkelen. Deze server is geschikt voor Mobile Notes, zodat de Notes-functionaliteit ook via handhelds te benutten is. Door de WAP-toegang, -synchronisatie en -ontwikkelomgeving kunnen bedrijven snel draadloze oplossingen realiseren met de Domino Everyplace Enterprise server.

Met de Domino Everyplace-software hebben managers en medewerkers via mobiele en draadloze apparatuur toegang tot de samenwerkingsfunctionaliteit. Deze software is een aanvulling op de WebSphere Everyplace Suite van IBM, waarmee bedrijven Web- en bedrijfsapplicaties voor mobiele apparatuur kunnen ontwikkelen en beheren. De Domino Everyplace serverreeks breidt de functionaliteit uit van Domino Everyplace Quick Start, dat momenteel beschikbaar is in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Volgens planning zijn de drie nieuwe servers in de eerste helft van 2001 beschikbaar.

Over Lotus
Lotus Development Corporation is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor messaging, collaboration en knowlegde management. Lotus richt zich met haar oplossingen op de kleine tot multinationale ondernemingen. Centraal in de oplossingen van Lotus staat het uitgangspunt dat Internettechnologie mensen op een wereldwijde schaal laat samenwerken. Lotus levert zowel de client- en server-, als de platformproducten voor (real-time) samenwerking, berichtenverkeer en applicatieontwikkeling. Daarnaast biedt Lotus een uitgebreid pakket van kantoor- en productivity-applicaties, compleet met Internetfunctionaliteit. Ondernemingen die kiezen voor Lotus-oplossingen, kunnen rekenen op professionele consultancy en dienstverlening van de Lotus Professional Services-organisatie en van de Lotus Business Partners.

Lotus is opgericht in 1982 en is sinds 1995 onderdeel van IBM. Het bedrijf heeft circa 8.500 medewerkers en brengt zijn producten wereldwijd via de meer dan 20.000 Business Partners in meer dan 80 landen op de markt.

Algemeen telefoonnummer Lotus: 020 - 31 41 123.

Noot voor de redactie,