Agenda Tweede Kamer

Dit schema wordt regelmatig ververst.
Bekijk voor de laatste versie het originele schema.


donderdag 18 januari 2000

KAMERVERGADERING

De vergadering begint om 10.15 uur.

Na enkele hamerstukken debatteert de Kamer over het initiatiefwetsvoorstel van de heer Van Heemst (PvdA) en de heer Vos (VVD) over een wijziging van de Woningwet. Deze wet heeft het doel een basis te leggen voor de aanpak van overlast die vanuit de woonruimte en andere gebouwen bestaat, met name door handel en/of gebruik van drugs (de zogenoemde Wet Victor), (voortzetting, te beginnen met het antwoord van de regering in eerste termijn).

Ten slotte debatteert de Kamer over de terbeschikkingstelling en gebruik van embryo's van minder dan 24 weken (foetaal weefstel) voor wetenschappelijke en therapeutische doeleinden (voortzetting, te beginnen met het antwoord van de regering in eerste termijn).


* Onmiddellijk na de middagpauze stelt de Kamer haar agenda voor de komende periode vast.

OPENBARE COMMISSIEVERGADERINGEN

Defensie: 10.30 tot ca. 13.30 uur - Groen van Prinstererzaal
Agenda: algemeen overleg met staatssecretaris van Hoof (Defensie) over:

-de vervanging van pantservoertuigen;
-het wissellaadsysteem 165 kN (het transportmiddel dat containers zelf kan laden en lossen);
-het project RPV (verkenningsvliegtuigen).
Europese Zaken en Financiën:
13.00 tot ca. 14.00 uur Suze Groenewegzaal
Agenda: algemeen overleg met minister Zalm en staatssecretaris Bos (beiden Financiën) over vergaderingen van de ministers van Financiën van de lidstaten van de Europese Unie.

Verkeer en Waterstaat:
13.30 tot ca. 16.00 uur Groen van Prinstererzaal
Agenda: algemeen overleg met minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) over het overgangscontract met de NS waarin met name wordt gesproken over de infrastructuur en het financieel beleid.

Europese Zaken en Buitenlandse Zaken: 14.00 tot ca. 15.30 uur Suze Groenewegzaal
Agenda: algemeen overleg met minister van Aartsen en staatssecretaris Benschop (beiden Buitenlandse Zaken) over vergaderingen van ministers van Buitenlandse Zaken van de lidstaten van de Europese Unie en over het Zweeds EU-voorzitterschap.

Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen:
14.00 tot ca. 17.00 uur Troelstrazaal
Agenda: algemeen overleg met staatssecretaris Adelmund (Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen) over de totstandkoming van de samenwerkingsschool waarin openbaar en bijzonder onderwijs samenwerken.

Europese Zaken en Sociale Zaken en Werkgelegenheid: 16.00 tot ca. 17.00 uur Suze Groenewegzaal
Agenda: algemeen overleg minister Vermeend en staatssecretaris Verstand (beiden Sociale Zaken en Werkgelegenheid) over vergaderingen van de ministers van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de lidstaten van de Europese Unie.

Verkeer en Waterstaat:
16.00 tot ca. 17.30 uur Groen van Prinstererzaal
Agenda: algemeen overleg met staatssecretaris de Vries (Verkeer en Waterstaat) over het postvestigingenbeleid, waarin gemeenschappelijke regels worden opgenomen voor de ontwikkeling en kwaliteitsverbetering van postdiensten.

Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Justitie: 16.30 tot ca. 17.30 uur Thorbeckezaal
Agenda: algemeen overleg met minister de Vries (Binnenlandse Zaken) over de trage afhandeling van beroepszaken bij de Raad van State.

WERKBEZOEK:

Leden van de vaste commissie voor Landbouw, Natuurbeheer en Visserij brengen op 18 en 19 januari een bezoek aan de Grüne Woche in Berlijn. De Grüne Woche is een Europese landbouwtentoonstelling. Aan dit bezoek nemen de volgende leden deel: Ter Veer(D66), Waalkens (PvdA), Meijer (CDA), Udo (VVD), Oplaat (VVD) en Augustein-Esser (D66).