Gemeente Oud-Beijerland

Hoofdingang gemeentehuis tijdelijk buiten gebruik

De hoofdingang van het Gemeentehuis aan de W. van Vlietstraat is met ingang van volgende week maandag 22 januari als gevolg van werkzaamheden gedurende twee weken buiten gebruik. Natuurlijk blijft het Gemeentehuis wel bereikbaar; u kunt echter alleen via de andere entree (aan de kant van de school) binnenkomen. Als u de verwijsborden volgt, komt u vanzelf waar u wezen moet!

Om het Gemeentehuis toegankelijker te maken (voor iedereen in het algemeen, maar voor gebruikers van een scootmobiel of rolstoel in het bijzonder) wordt de huidige tourniquet namelijk vervangen door een grotere die bovendien automatisch werkt en toegankelijk is voor rolstoelgebruikers et cetera. Dit betekent dat ook bruidsparen binnenkort (weer) samen door één deur kunnen wanneer zij zich begeven naar de trouwzaal waar de huwelijksplechtigheid zal plaatsvinden.

Website Oud-Beijerland

Voor hen die regelmatig surfen (rondkijken op het world wide web) is het geen nieuws dat ook de gemeente Oud-Beijerland te vinden is op internet en wel onder www.oud-beijerland.nl

In toenemende mate wordt ons door verenigingen et cetera de vraag gesteld of er wellicht een hyperlink -meestal afgekort tot link- aangebracht kan worden tussen onze en hun website. Voor alle duidelijkheid: een link is een koppeling naar andere (delen van) pagina's of andere websites.

U komt bijvoorbeeld op onze website (het geheel aan informatie dat door een organisatie -de gemeente dus- wordt aangeboden op internet) de naam van de Stichting Samenlevingsopbouw Oud-Beijerland tegen. Indien er nu een link is aangebracht, dan kunt u klikken op deze naam en u komt dan op de website van SSO terecht.

De redactieraad heeft zich op deze vraag beraden en heeft besloten om verenigingen, instellingen en organisaties de mogelijkheid te bieden om een link aan te brengen. Nadrukkelijke voorwaarde is wel dat de aanvrager geen commerciële activiteiten mag ontplooien! Bedrijven komen dus niet in aanmerking. Overigens wordt elke aanvraag beoordeeld door de redactieraad.

Wilt u uw site linken aan de gemeentelijke website, stuur dan een e-mail naar de gemeente Oud-Beijerland via info@oud-beijerland.nl

Uiteraard nemen wij dan zo snel mogelijk contact met u op.

Inspectie riolering

Met ingang van volgende week (vanaf maandag 22 januari) wordt een begin gemaakt met de inspectie van de riolering op diverse locaties. De werkzaamheden vinden plaats indien de weeromstandigheden dit toelaten en bestaan uit het reinigen en inspecteren van de riolering met een rijdende camera.

De locaties waar de werkzaamheden plaatsvinden, zijn: Azaleastraat, Lisstraat, Ribesstraat, Houtmanstraat, Hyacinthstraat, Vlietkade, Van Wassenaerstraat, Graaf van Egmondstraat, Prins Hendrikstraat, Emmastraat, Randweg, Achterhuis, Breughelstraat, Johan Vermeerstraat, Kempenaar, Lijsterbesstraat, Sabina van Beierenstraat, Rietsnijder, Burgemeester Hammerbaan, Rembrandtstraat, Hazelaarstraat, Scholekster, Edisonstraat, Boezemsingel, Begoniastraat en Röntgenstraat.

In totaal nemen de reinigings- en inspectiewerkzaamheden zo'n tien werkdagen in beslag.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer E. van Hoven, telefoon 646 671.

Advertentie Kunstenaars

OPROEP AAN

HOEKSCHE WAARDSE KUNSTENAARS

De gemeente Oud-Beijerland beschikt sinds 1996 over een regionaal kunstenaarsbestand. De Commissie Beeldende Kunst boordeelt de kwaliteit van kunstenaars aan de hand van documentatiemateriaal en adviseert het College van Burgemeester en Wethouders over de opname van een kunstenaar in het bestand.

In verband met de ontwikkelingen in het kunstbeleid van de gemeente Oud-Beijerland (naar verwachting zal het gebruik van het bestand toenemen) heeft het college op advies van de commissie besloten dit bestand te actualiseren.

In april 2001 wordt er een kunstaankoopronde in het gemeentehuis georganiseerd. Kunstenaars krijgen de gelegenheid hun werk te presenteren en de commissie adviseert het college over de aankoop van kunstwerken voor in het gemeentehuis. Bovendien zal het documentatiebestand worden geraadpleegd bij de vormgeving van bepaalde gemeentelijke documenten. Met instemming van de kunstenaar wordt het documentatiebestand op de gemeentelijke internetsite www.oud-beijerland.nl geplaatst. Als u in het documentatiebestand opgenomen wordt ontvangt u hierover te zijner tijd meer informatie.

De commissie nodigt daarom de in de Hoeksche Waard werkzame professionele kunstenaars graag uit om vóór 21 februari 2001 te reageren door recent documentatiemateriaal op te sturen naar:

Gemeente Oud-Beijerland, T.a.v. mevrouw M. Lottering, Postbus 2003, 3260 EA Oud-Beijerland.

Indien mogelijk wordt het digitaal aanleveren van documentatiemateriaal op prijs gesteld. In dit geval verzoeken wij u recent documentatiemateriaal op diskette op te sturen of te e-mailen naar info@oud-beijerland.nl eveneens vóór 21 februari 2001. Bij voorkeur bestanden aan te leveren als WORD-bestand.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw I. de Bruijn, telefoonnummer 0186-646740 of e-mailen naar bovenstaand adres.

Hanneke Piederit

Jos Gielen

Opbrengst kledinginzameling

In het tweede kwartaal van 2000 heeft de Stichting Vrede (hulp Midden-Oosten) een kledinginzameling gehouden in Oud-Beijerland. In totaal werd 1.725 kilo ingezameld.

Meten is .....weten

Wanneer u zich meldt bij de afdeling Burgerzaken voor een reisdocument (paspoort of identiteitskaart) dan is de geijkte vraag: `wat is uw lengte?' U hebt daar vast al eens mee te maken gehad. In het Gemeentehuis van Oud-Beijerland behoeft u zich bij deze vraag niet meer vertwijfeld achter het oor te krabben of er zo maar een `gooi naar te doen', want naast de balie bevindt zich een officiële meetlat die exact uw juiste lengte aangeeft.

Mariska Stopendaal

Maar ook wanneer het even wat drukker is en u even op uw beurt moet wachten, is het natuurlijk -vooral voor kinderen- een leuk tijdverdrijf om onder de meetlat plaats te nemen. De 6-jarige Mariska Stopendaal uit Oud-Beijerland weet in ieder geval haar juiste lengte. Meten is...weten!

Bekendmakingen AWB en Woningwet

AWB

Bekendmakingen

Datum publicatie : 18 januari 2001 Het gemeentebestuur maakt de volgende besluiten bekend :

Verzending d.d.

Zakelijke inhoud

Naam en adres direct-belanghebbende

Dienst

Bouwvergunning verleend voor:

10-01-01

het oprichten van een garage op het perceel Goidschalxoordsedijk 65a in Oud-Beijerland;

de heer G. Leeuwenburgh Goidschalxoordsedijk 65a 3261 KP Oud-Beijerland

2

16-01-01

het plaatsen van een dakkapel op het perceel Klipper 61 in Oud-Beijerland;

de heer P. van Breemen Klipper 61 3263 NL Oud-Beijerland

2

Positieve reactie op melding bouwvoornemen voor:

Voorlopige bouwvergunning verleend voor:

Kapvergunning verleend voor:

10-01-01

het kappen van een berk op het perceel Waalhavenstraat 9 in Oud-Beijerland;

de heer M.P. Geluk Waalhavenstraat 9 3262 GP Oud-Beijerland

2

11-01-01

het kappen van een es op het perceel Emmastraat 9 in Oud-Beijerland;

de heer J. van den Berg Emmastraat 9 3262 SE Oud-Beijerland

2

11-01-01

het kappen van 22 elzen, 10 essen en 5 wilgen op het opslagterrein op de hoek Groeneweg/Langeweg in Oud-Beijerland;

provincie Zuid-Holland p/a Lijsterweg 345c 3362 BJ Sliedrecht

2

Sloopvergunning verleend voor:

Overige vergunningen verleend voor:

12-01-01

het innemen van een standplaats ten behoeve van de verkoop van vis op het middengedeelte van het parkeerterrein aan de Molenaar in Oud-Beijerland op donderdag (gehele dag) en op zaterdag (middag) tot 30 juni 2001;

Vishandel Bos De Savornin Lohmanstraat 61 3752 AV Bunschoten/Spakenburg

3

BEZWAREN

In veel gevallen kan een belanghebbende tegen een besluit bezwaren indienen. De bezwaren moeten schriftelijk en gemotiveerd binnen zes weken volgende op de dag van verzending van het besluit (zie bovenstaand schema) worden ingediend bij het gemeentebestuur, Postbus 2003, 3260 EA Oud-Beijerland. Na de indiening kan de belanghebbende, die de behandeling van het bezwaarschrift niet kan afwachten, aan de President van de Rechtbank te Dordrecht een voorlopige voorziening vragen (waarover griffierecht verschuldigd is). Nadere informatie m.b.t. de besluiten is verkrijgbaar bij :
1. Dienst Samenleving, W. van Vlietstraat 6, tel. 64 67 00
2. Dienst Ruimte, W. van Vlietstraat 6, tel. 64 66 00
3. Dienst Bestuur, W. van Vlietstraat 6, tel. 64 65 41
WONINGWET

Openbare bekendmaking ingevolge artikel 41 van de Woningwet. Lijst van bij de gemeente binnengekomen aanvragen tot het verstrekken van een bouw- of sloopvergunning :

aanvraag ingediend d.d.

zakelijke inhoud

naam en adres aanvrager

Bouwvergunningsverzoek tot het :

29-12-00

Plaatsen van een dakkapel; Bilderdijkstraat 5

De heer P. Straathof, Bilderdijkstraat 5

02-01-01

Plaatsen van een serre; Dokter Kroesenring 28

Dhr. A.W. Viskil,

Nassaulaan 43,

3297 BE Puttershoek


04-01-01

Wijzigen van 8 gevels; Crayenbosch 17 t/m 31

Rozet Installatie- en onderhoudsbedrijf, Ravenswey 9

08-01-01

Plaatsen van een dakkapel; Slauerhoffstraat 20

De heer A.A. Steehouwer, Slauerhoffstraat 20

08-01-01

Oprichten van een garage/berging; Prins Bernhardstraat 95

De heer F. de Voogd, Prins Bernhardstraat 95

08-01-01

Wijzigen van een gevel; Molenaar 15-21

Euro-bevrachtingen Ben v. Dijk BV Molenaar 15-21

08-01-01

Wijzigen 3 gevelopeningen; Prinses Irenestraat 8

De heer P.S. Smits, Prinses Irenestraat 8

09-01-01

Wijzigen gevel; Lange Hille 10

De heer A.W.J. Valkenburg, Lange Hille 10

09-01-01

Vergroten van een woning; Zinkweg 53

De heer J. van der Vlies, Zinkweg 53

09-01-01

Plaatsen van een dakkapel; Boisotstraat 7

De heer A. Keijzer, Boisotstraat 7

10-01-01

Vergroten van een bedrijfspand; Isaac Newtonstraat 3

Hilltronic B.V., Isaac Newtonstraat 3

Sloopvergunningsverzoek tot het:

N.B.: Nadere informatie daarover is verkrijgbaar bij de Dienst Ruimte, W. van Vlietstraat 6, tel. 64 66 39