Amsterdam, 18 januari 2001

Scania zal openbaar bod gestand doen

Scania Europe Holding B.V. ("Scania") maakt, vooruitlopend op het aflopen van de aanmeldingsperiode, bekend dat het openbaar bod ('het Bod') op alle uitstaande gewone aandelen van Beers N.V. ('Aandelen Beers') gestand zal worden gedaan, ongeacht het aantal aandelen dat op dat moment is aangemeld. Hierbij zal Scania, indien nodig, van haar recht gebruik maken om het Bod gestand te doen, ook als aan één of meerdere van de in het biedingsbericht vermelde voorwaarden niet is voldaan. De aanmeldingsperiode eindigt 22 januari 2001 om 15.00 uur.

Beperkte mogelijkheden na gestanddoening
Op grond van en met inachtneming van artikel 12 van het SER-besluit fusiegedragsregels is het Scania niet toegestaan gedurende een periode van drie jaar na publicatie van het biedingsbericht Aandelen Beers te verwerven tegen een prijs die hoger ligt dan het huidige bod van ¤46,50.

Geen na-aanmelding
Na gestanddoening zal er geen periode van na-aanmelding volgen. Dit betekent dat er voor de aandeelhouders van Beers geen gelegenheid meer is om de Aandelen Beers tegen dezelfde prijs en onder dezelfde voorwaarden zoals vermeld in het biedingsbericht alsnog aan te melden. Betaling en aanmeldingen
Onder verwijzing naar het biedingsbericht zal per aangemeld Aandeel Beers een bedrag van ¤ 46,50 in contanten worden betaald binnen 3 beursdagen na de dag van de feitelijke gestanddoening. Bij de gestanddoening zal Scania bekend maken hoeveel aandelen zijn aangemeld. Momenteel houdt Scania, direct en indirect, meer dan 50% van de Aandelen Beers.

Scania Europe Holding B.V.