Hollandsche Beton Groep

Persbericht

HBG, Hollandsche Beton Groep nv

18 januari 2001

HBG verwerft nieuwe contracten in het Verenigd Koninkrijk ter waarde van ¬ 55 miljoen

Rijswijk - HBG Construction Ltd - de groepsmaatschappij van HBG, Hollandsche Beton Groep nv, actief in de sector bouw en vastgoed in het Verenigd Koninkrijk - heeft vijf projecten verworven in het westen van Engeland en South Wales met een gezamenlijke waarde van ruim ¬ 35 miljoen, alsmede een project in Midden-Engeland ter waarde van ruim ¬ 20 miljoen.

HBG zal eerdaags voor het Cheltenham and Gloucester College of Higher Education starten met de bouw van het Oxstalls Sports Science Centre. Dit nieuwe lesgebouw omvat collegezalen en laboratoria. De aanneemsom bedraagt ¬ 14 miljoen. HBG zal het project in juni 2002 opleveren.

In Bristol realiseert HBG een nieuwe vestiging voor de doe-het-zelfketen B&Q ter waarde van ruim ¬ 9 miljoen. Dit project - in opdracht van Chartwell Land Imperial Park Ltd - zal eveneens in juni 2002 worden voltooid.

In Weston-Super-Mare zal HBG de uitbreiding verzorgen van de eerstehulppost van het Weston General Hospital. Het betreft een ontwerp-en-bouwcontract met een aanneemsom van ruim ¬ 2,5 miljoen. Het project wordt in december 2001 opgeleverd.

Voor het Royal United Hospital in Bath bouwt HBG extra verpleegruimten. De werkzaamheden - aanneemsom bijna ¬ 6 miljoen - zullen in maart 2002 zijn afgerond. Eerder verzorgde HBG de omvangrijke renovatie van dit ziekenhuis.

Op de Baglan energiecentrale nabij Port Talbot, South Wales, realiseert HBG Construction in opdracht van zusteronderneming Edmund Nuttall Ltd een gebouw voor de diensten- en administratieafdeling, alsook twee kleinere gebouwen. De aanneemsom bedraagt circa ¬ 4,5 miljoen.

HBG Construction start binnenkort met de uitvoering van het ontwerp-en-bouw-contract voor een onderwijscomplex aan de universiteit van Wolverhampton . Met de realisering van dit zogenoemde Millennium Building is een aanneemsom gemoeid van ruim ¬ 20 miljoen. Het complex zal naar verwachting in juli 2002 zijn voltooid en in augustus 2002 in gebruik worden genomen. Het Millennium Building biedt 10.000 m2 ruimte voor onderwijs aan 1.300 studenten. Het omvat onder meer een collegezaal met 300 zitplaatsen, een expositiehal, een eetzaal en kantoorruimten. Opdrachtgever is University of Wolverhampton Properties Ltd. Als architect is RMJM Ltd aangetrokken.

Nadere informatie: drs. A.C. Pronk, hoofd Public Relations, telefoon 070 3722121.