Ministerie van Defensie



Persberichten


Benoeming nieuwe adjudanten H.M. de Koningin

18-01-2001

De Rijksvoorlichtingsdienst heeft meegedeeld dat bij Koninklijk Besluit twee nieuwe adjudanten zijn benoemd van Hare Majesteit de Koningin. Het gaat om luitenant-kolonels van respectievelijk de Koninklijke Luchtmacht en de Koninklijke Marechaussee.

Luitenant-kolonel van de Koninklijke Luchtmacht P.W.E. Whittle is met ingang van 2 januari j.l. benoemd tot adjudant van Hare Majesteit de Koningin. Hij volgt luitenant-kolonel van de Koninklijke Luchtmacht L.J.B.M. Jespers op, die met ingang van 5 februari 2001 eervol wordt ontheven van deze functie en per gelijke datum wordt benoemd tot adjudant in buitengewone dienst van Hare Majesteit de Koningin.

Daarnaast is, eveneens met ingang van 2 januari j.l., luitenant-kolonel der Koninklijke Marechaussee W.J.M. Wiersma-Bernaert benoemd tot adjudant van Hare Majesteit de Koningin. Zij volgt luitenant-kolonel van de Verbindingsdienst Mr. N. Ruijgrok-Gillebaard op, die met ingang van 5 februari 2001 eervol wordt ontheven van deze functie en per gelijke datum wordt benoemd tot adjudant in buitengewone dienst van Hare Majesteit de Koningin. (RVD)