Korps: Brabant-Noord, plaats: Boxtel 18-01-2001
Persbericht district Aa & Dommel

VERDACHT VAN DIEFSTAL UIT WINKELS (BERLICUM)

Woensdagmiddag zijn op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Kerkwijk in Berlicum twee Bosschenaren van 59 en 43 jaar oud aangehouden. Het duo was betrapt bij het stelen van enkele hogedrukreinigers en elektrisch tuingereedschap. Op aanwijzing van een van de verdachten zijn op de Werstakkers twee hogedrukreinigers en een tas met vermoedelijk uit andere winkels gestolen goederen aangetroffen. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld.

SNELHEIDSCONTROLES (VUGHT N65)

Woensdagmiddag zijn tijdens snelheidscontroles op de Rijksweg N65 onder Vught 57 bestuurders bekeurd omdat zij sneller reden dan de toegestane snelheid van 70 kilometer per -uur. De hoogst gemeten snelheid van de in totaal 1170
gecontroleerde voertuigen bedroeg 110 kilometer per uur.

SNELHEIDSCONTROLES (SINT OEDENRODE)

Vanmorgen tussen 07.00 uur en 08.30 uur is er gecontroleerd op de Zuidelijke rondweg. Er passeerden 1200 voertuigen. Tegen 57 bestuurders wordt proces-verbaal opgemaakt omdat zij sneller reden dan de toegestane 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/u.

BROMFIETSERS EN FIETSERS OP DE BON (Diversen)

Bij controles op de verlichting van fietsers en bromfietsers in Schijndel, St. Michielsgestel en Berlicum zijn woensdagavond dertien bekeuringen uitgedeeld.

Op de Rooiseweg in Schijndel is vanmorgen gedurende een half uur gecontroleerd op de verlichting. Twaalf personen gingen op de bon.

AANHANGWAGEN GESTOLEN (ESCH)

Woensdagmiddag is vanaf het erf van een woning aan de Dorpsstraat in Esch een eenassige aanhangwagen weggenomen. Buurtonderzoek leerde dat de diefstal mogelijk is gepleegd door twee inzittende van een oud model witte personenauto van het merk Mitsubishi type Colt.

BEDRIJFSINBRAAK (NIJNSEL)

Woensdagavond werd ontdekt dat er was ingebroken in een bedrijf aan de Handelsweg in Nijnsel. Er is een nog onbekende hoeveel goederen, waaronder elektrische gereedschappen weggenomen.

AUTODIEFSTAL (BOXTEL)

Woensdag is vanaf de Oude Kerkstraat in Boxtel een zwarte personenauto van het merk Opel, type Corsa en voorzien van het kenteken HS-TV-51 gestolen.

DRONKEN BESTUURDER RIJDT DOOR NA ONGEVAL (MAASKANTJE)

Afgelopen nacht is in zijn woning in Den Dungen een 45-jarige man aangehouden. Hij had, terwijl hij behoorlijk onder invloed van alcohol verkeerde, kort daarvoor een aanrijding veroorzaakt op de Vaart in Maaskantje. Hij was met zijn auto tegen een geparkeerde auto aangereden waarbij aanzienlijke schade ontstond. De gewaarschuwde politie kon een achtergebleven spoor van koelvloeistof volgen en zodoende de auto van de verdachte traceren. Op het politiebureau werd hem een blaastest afgenomen. Het rijbewijs van de man is ingenomen.