Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 18-01-2001 3e persbericht 18 januari 2001

Berichten uit de regio
Eindhoven: Lichtgewonde bij aanrijding
Een 27-jarige vrouw uit Sittard is donderdagmiddag om 16.20 uur licht gewond geraakt bij een aanrijding op het Floraplein. Zij reed in een personenauto. Zij moest remmen en de 46-jarige automobilist uit Landgraaf die achter haar reed, bemerkte dat te laat. Hij reed achter op haar auto. Zij werd met pijn in nek en schouders naar het St Josephziekenhuis gebracht, maar mocht na behandeling naar huis.

Eindhoven: Prostituee aangehouden
Op de Wattstraat is donderdag om 20.05 uur een 36-jarige Eindhovense vrouw aangehouden. Zij was aan het tippelen en sprak een voorbijganger aan om met haar mee te gaan. Na voorgeleiding en verhoor op het politiebureau kon zij het bureau weer verlaten.

Helmond: Zakkenrollerij
Een 63-jarige vrouw uit Mierlo is donderdag tussen 15.45 en 16.10 uur het slachtoffer geworden van een zakkenroller. Tijdens het winkelen in de Elzaspassage is haar portemonnee uit haar handtas gepakt. Behalve pasjes zat er fl. 80,= in.

Helmond: Helmonder twee maal aangehouden
Een 33-jarige Helmonder is donderdagmiddag in korte tijd twee maal aangehouden. Even voor 18.00 uur werd hij op het Nieuwveld aangehouden. Hij stond midden in het winkelcentrum te urineren. Om 18.25 uur was hij op het bureau voorgeleid en met een bekeuring werd hij weggestuurd. Een uur later werd de Helmonder op De Burcht aangehouden. Een getuige had gezien dat een man bij een winkel op de Ameidestraat een ruit vernielde. Hij was de winkel binnengegaan en had uit een vitrine verschillende doosjes natuurlijke geneesmiddelen weggenomen. De getuige gaf het signalement aan de politie door. De politie kon hem aanhouden. Op de plaats van aanhouding lagen op de grond verschillende doosjes uit de winkel. De man is ingesloten.

Best: Vrouw valt met bromfiets
Op de kruising Johan Brouwerstraat - Koningin Julianaweg is donderdag om 15.05 uur een 23-jarige vrouw uit Best gewond geraakt toen zij met haar bromfiets ten val kwam. De oorzaak van de val is onbekend. De vrouw had hoofdpijn en was duizelig. Zij hoefde niet naar het ziekenhuis.

Nuenen: Schoenen weg na schaatsplezier
Een 18-jarige inwoner van Nuenen heeft aangifte gedaan van diefstal van zijn schoenen. De jongen was donderdagmiddag gaan schaatsen op een plas aan de Mauritsgaarde. Zijn schoenen, zwart van het merk Paname Jack, had hij aan de walkant laten liggen. Toen hij ze weer wilde aantrekken om naar huis te gaan bleken ze verdwenen. De waarde is fl. 230,=.

De Mortel: Onder invloed
Op de Oude Molenweg is donderdag om 19.55 uur een 45-jarige automobilist uit Deurne aangehouden. Hij had gedronken en blies bijna 0,65 promille. Hij kreeg een boete van fl. 410,=.

Reusel: Verlichtingscontrole
Bij een verlichtingscontrole op de Wilhelminalaan zijn donderdagavond zeven fietsers bekeurd omdat zij geen goede verlichting hadden.

Veldhoven: Jongen na vernieling aangehouden
Op de Norenberg is donderdag om 16.10 uur een 15-jarige jongen aangehouden. De jongen vernielde met een hamer enkele planken van een gebouwtje van de jongeren ontmoetingsplek aan de Norenberg. De jongen krijgt via Halt een alternatieve straf.