Gemeente Etten-Leur

Besluiten van het college van burgemeester en wethouders

Representatie

Een delegatie van het college van burgemeester en wethouders is op 2 februari a.s. aanwezig op de afscheidsreceptie van de heer W. Braat als directeur van de basisschool De Vier Heemskinderen. Wethouder W. Vermunt reikt op 6 februari a.s. de prijzen uit van het koersbal-toernooi in De Nobelaer.
Op 26 februari a.s. nemen burgemeester Van Agt en enkele wethouders deel aan het MaMi-carnavalsspektakel bliklopen. Diverse collegeleden wonen op 7 april a.s. in de Lambertuskerk de uitvoering bij van de Matthäus Passion.

Informatiebijeenkomst breedtesportimpuls

Op 15 februari a.s., om 19.30 uur wordt er in de Schonckzaal van het gemeentehuis een vervolg-informatiebijeenkomst over breedtesportimpuls gehouden. Hiervoor worden betrokken sportverenigingen en welzijnsinstellingen uitgenodigd, om tezamen met gemeente-vertegenwoordigers de concept-aanvrage bij het Ministerie van V.W.S. te bespreken. Vervolgens behandelt de betreffende raadscommissie op 12 maart de concept-aanvrage en de gemeenteraad stelt op 26 maart de definitieve aanvrage vast.

Accommodatiebeleid

Burgemeester en wethouders streven ernaar om de Commissie Onderwijs in de vergadering van 13 februari a.s. een voorstel te presenteren over de invulling van nog beschikbare ruimten in het kader van het accommodatiebeleid. Besluitvorming over dit huisvestingsvoorstel kan dan plaats vinden in de raadsvergadering van 26 maart a.s.

Herstraten Noordwiek en Westwiek

Burgemeester en wethouders hebben het herstraten van de Noordwiek en Westwiek opgedragen aan het plaatselijke aannemersbedrijf Martinus Zuid-Nederland B.V. Bij de aanbesteding was dit bedrijf laagste van de vijf inschrijvers. De werkzaamheden worden uitgevoerd zodra de weersomstandigheden dit toelaten, zo mogelijk al in de maand februari a.s.

Aanleg parkeerterrein Wipakker

Burgemeester en wethouders hebben het plaatselijke aannemersbedrijf J.C.Nooijens opdracht gegeven om op de voormalige gemeentewerf aan de Wipakker een parkeerterrein voor 50 auto's aan te leggen. Met de aanleg is haast geboden, omdat deze (vooralsnog) gratis parkeervoorziening per 1 maart a.s. gereed moet zijn vanwege de invoering van betaald parkeren bij De Nobelaer en NS-station. Omdat er maar beperkt tijd is voor de uitvoering van het werk, heeft het college ervoor gekozen om de aanbesteding te doen afwijkend van het aanbestedingsbeleid. De raadscommissie Openbare Werken wordt hierover geinformeerd.

Politiesterkte in relatie tot Asielzoekerscentrum

Burgemeester en wethouders hebben een brief ontvangen van de korpsleiding van de Politie Midden- en West-Brabant over de politiesterkte in Etten-Leur in relatie tot het te vestigen asielzoekerscentrum.
In de brief is te lezen dat Etten-Leur één formatieplaats wordt toegekend voor de openbare orde en dat er daarnaast formatieruimte wordt toegekend voor taken die de Vreemdelingendienst moet uitvoeren. Hoe deze laatste formatieruimte er precies uit zal zien, wordt na maart 2001 duidelijk als het Regionaal College (= bestuur politie Midden- en West-Brabant ) besluiten heeft genomen over de omvorming van de Vreemdelingendienst tot een regionaal aangestuurde dienst. Bovendien wordt info verschaft over het op sterkte brengen van het politieteam Etten-Leur.

Restauratiewerkzaamheden Zwartenbergse Molen en gemeentetoren

Burgemeester en wethouders hebben een voorstel aan de gemeenteraad in voorbereiding om financiële maatregelen te treffen voor de uitvoering van restauratiewerkzaamheden aan de Zwartenbergse Molen en aan de gemeentetoren. Daarbij gaat het erom, om eerder beschikbaar gestelde gelden door te schuiven naar dit jaar.

Verpachting kermissen centrum en noord

Burgemeester en wethouders hebben de staanplaatsen op de kermissen in centrum en noord voor dit jaar verpacht. De opbrengst wordt geraamd op een bedrag van Hfl. 136.658,=, hetgeen Hfl. 2488,= lager is dan vorig jaar. Daarnaast brengen de kermisexploitanten een bedrag van Hfl. 16.900,= bijeen voor promotie van de kermissen. De zomerkermis 2001 wordt gehouden van 30 juni tot en met 4 juli op de volgende lokaties:

* kop van de Markt voor het gemeentehuis;
* Oude Bredaseweg (gedeelte Markt-Anna van Berchemlaan);
* gedeelte Anna van Berchemlaan en kop Oranjelaan;
* parkeerterrein westzijde Anna van Berchemlaan;
* voorplein van De Nobelaer.

De najaarskermis in noord vindt plaats van 15 tot en met 18 september op het Van Bergenplein, gedeelten Korte en Lange Brugstraat en een gedeelte van de Geerkade.