Gemeente Breda

Laatste paal ijsbaan geslagen

Wethouder M. Heerkens van Sport heeft vandaag de laatste paal voor de overkapte kunstijsbaan op het terrein aan de Terheijdenseweg geslagen. Op maandag 18 december is begonnen met de eerste werkzaamheden, het slaan van de in totaal 1200 heipalen. Tevens is een werkvloer gemaakt op het terrein voor de bouwkranen. IJs en weder dienende kan schaatsminnend Breda in november 2001 de schaatsen onderbinden op de nieuwe ijsbaan.

Als de fundering gereed is volgt het storten van de ondervloer van de ijsbaan en het aanbrengen van de vloeren van de gebouwen. In het voorjaar wordt de staalconstructie van de ijsbaan aangebracht en wordt begonnen met het hoofdgebouw en de technische ruimte. Als de kap gereed is, worden de ijsbaan en de krabbelbaan aangelegd. In november 2001 moet de ijsbaan klaar zijn.

De kunstijsbaan wordt een 400 meter baan, die ook geschikt is voor officiële wedstrijden. Op het middenterrein komt een krabbelbaan. De gehele baan is overkapt. In het hoofdgebouw komen voorzieningen, zoals kleedruimten voor recreanten en wedstrijdrijders, een kantine met aparte vergaderruimte en een winkel met schaatsaccessoires. Op het gebouw komt ter hoogte van de finishlijn een juryruimte. Aan de overkant van het hoofdgebouw komt de technische ruimte met daarin de machinekamer en de garage voor de ijsmachines.

Breda, 18 januari 2001