PERSBERICHT

Rotterdam, 5 januari 2001

Een sprookje over de dood

CREMATORIUM ALS DECOR VOOR THEATERVOORSTELLING

Van donderdag 18 t/m zaterdag 20 januari 2001 zal CVN Crematorium Rotterdam-Zuid aan de Maeterlinckweg 101 in Rotterdam, het decor vormen voor de theatervoorstelling Een sprookje over de dood. De voorstelling wordt gespeeld door het Noord Nederlands Toneel. Het crematorium wil op deze wijze de dood, uitvaart en met name crematie herkenbaar en toegankelijk maken voor het publiek. De voorstellingen vangen aan om 20.30 uur en duren tot 21.45 uur. De toegang is gratis. Reserveren is echter noodzakelijk.

Herkenbaar

Onder regie van Fenneke Wekker beelden twee acteurs, Rogier in t Hout en Clinty Thuijls, op licht humoristische wijze, verschillende rouwverwerkende personages uit, zoals de echtgenote, de zoon en de broer. De toneelspelers laten zien dat de dood onderdeel is van het leven. Het is iets waar geen taboe op moet rusten, maar waar juist over gesproken zou moeten worden , aldus Fenneke Wekker. Een sprookje over de dood gaat over het verwerken van het verlies van een dierbare en de wijze waarop nabestaanden daarmee omgaan.

Voorstellingen

Op woensdag 17 januari om 20.30 uur zal speciaal voor genodigden en pers het theaterstuk Een sprookje over de dood worden gespeeld in crematorium Rotterdam-Zuid.

Na CVN Crematorium Rijk van Nijmegen in Beuningen (11/01 t/m 13/01) is CVN Crematorium Rotterdam-Zuid de tweede van vier crematoria waar de voorstelling wordt gehouden. De voorstellingen zijn achtereenvolgens in CVN Crematorium en Begraafplaats Eikelenburg (Rijswijk) en Crematorium Daelwijck (Utrecht) te zien.

Reserveringen voorstellingen CVN Crematorium Rotterdam-Zuid onder telefoonnummer

010 480 33 44.