Technische Universiteit Eindhoven

Agenda / Studium Generale



Shango's Dance
Afro-Cuban Music


Bijna carnaval. Vergeet die hoempa-pa, want het ware carnaval-swingen doet men op Caribische tonen. Sinds een paar jaar mag Cubaanse muziek zich verheugen in een groeiende belangstelling, en dat alles dankzij een paar stokoude kereltjes die door Ry Cooder ontdekt zijn. Maar de Cubaanse muziek behelst natuurlijk veel meer.
Neem bijvoorbeeld de Afro-Cubaanse muziek van 'Shango's Dance': krachtige ritmes en vocalen afkomstig van de Nigeriaanse Yoruba-stam gecombineerd met de kunst van geïmproviseerde muziek. De muziek integreert de liedjes en dans die de Cubanen gebruiken om hun Westafrikaanse voorvaderen en goden te vereren. Religieuze, tegen zwarte magie aanhangende muziek met langzame en broeierige ritmes en vrij simpele maar hypnotiserende melodieën.
Vanavond zullen onder andere zangeressen, dansers, percussionisten, fluitisten en saxofonisten trachten het Voorhof om te toveren tot een muziektempel gewijd aan Shango: een krachtige Afrikaanse God van de drums, donder, oorlog en dans, maar bovenal een creatieve en succesvolle vrouwenverslinder.


Shango's Dance/ Afro-Cuban Music
Donderdag 18 januari
21.15-22.15 uur
Voorhof Auditorium