-Submit
Bekendmaking winnaar 6e Assistant-SEE

Op donderdag 18 januari vindt de bekendmaking plaats van de winnaar van de 6e Assistant-SEE (100101).

Succesvolle vernieuwingen doorvoeren in het midden- en kleinbedrijf. Speciaal daarvoor hebben Syntens, Shell en de Provincie Zuid-Holland het stageprogramma Assistant-SEE in het leven geroepen. Het doel van dit stageprogramma is drieledig. Net als bij een traditionele stage biedt het studenten de mogelijkheid praktijkervaring op te doen, terwijl het MKB extra kennis en capaciteit ter beschikking krijgt. De toegevoegde waarde van Assistant-SEE voor een onderneming ligt echter in het feit dat de opdracht wordt opgetrokken naar een professioneel niveau omdat de student ondersteuning krijgt van een adviseur van Syntens. Per project is een geldbedrag beschikbaar om externe deskundigen in te schakelen. Op deze wijze wordt de concurrentiepositie van het MKB in de provincie Zuid-Holland versterkt. Assistant-SEE loopt het hele jaar door. Aan het eind van het jaar worden er vijf projecten genomineerd waaruit vervolgens een winnaar wordt gekozen door een vakkundige jury. Deze wint een geldprijs en een weekend Londen voor twee personen.

De bekendmaking van de winnaar van de 6e Assistant-SEE finale vindt plaats op donderdag 18 januari van 15.00 uur tot en met 18.30 uur in het gebouw van Shell International, aan de Carel van Bylandtlaan 16 in Den Haag.

Het Assistant-SEE programma ziet er als volgt uit:

15.00 uur Ontvangst
15.30 uur Welkomstwoord
Presentaties projecten genomineerden
16.30 uur Pauze
17.00 uur Presentaties projecten genomineerden
Intermezzo
Prijsuitreiking
18.30 uur Afsluiting, gevolgd door een informeel gedeelte De vijf genomineerde projecten zijn:

Explosief omvormen: proces en producten
Student: Vincent Esveldt en Jurjen Hamwijk, studenten TH Rijswijk Bedrijf: Exploform b.v.
Ook met harde klappen kunnen nuttige dingen worden gedaan. Dit was het onderwerp van de afstudeeropdracht van Vincent en Jurjen bij Exploform b.v. Als opdracht kregen zij mee om het proces van het explosief omvormen beheersbaar te maken. Het uiteindelijke doel moest zijn om deze, al oude techniek, te gebruiken voor commerciële toepassingen.