Provincie Zuid-Holland

18-01-2001

Intentieverklaring Westlandse Zoom

Op vrijdag 19 januari 2001 zal gedeputeerde Loes van Ruijven- van Leeuwen (Integraal Zorgbeleid) de balie Nazorg en Revalidatie Slechtzienden officieel openen in het Oogziekenhuis in Rotterdam. De balie is een initiatief van het Oogziekenhuis Rotterdam en VISIO Regio Zuid West Nederland. Deze instellingen hebben op 11 september 2000 de proefperiode van dit project gestart om de zorg voor slechtzienden beter te stroomlijnen. De samenwerking heeft als doel de totale kwaliteit en de efficiëntie van de hulpverlening aan mensen met een visuele beperking te verbeteren. Dit moet gerealiseerd worden door een intensieve samenwerking tussen oogarts, revalidatie-instelling voor slechtzienden en blinden en low-vision optometrist.

Zowel de oogartsen als Visio kunnen patiënten doorverwijzen naar een low-vision specialist in hun omgeving. De balie is bedoeld voor slechtziende en blinde mensen en geeft advies over welke medische hulp en nazorg de patiënt nodig heeft en waar deze geboden kan worden. Voordeel voor de patiënt is dat deze geen dubbele onderzoeken meer hoeft te ondergaan. Ook is het een voordeel dat medische gegevens voor beide organisaties toegankelijk zijn. Deze samenwerking omvat naast balie Nazorg en Revalidatie Slechtzienden meerdere projecten.

Na de opening wordt door algemeen directeur Oogziekenhuis Rotterdam, Drs. U.F. Hiddema en Drs. J.A. Welling, algemeen directeur VISIO een convenant ondertekend. Hiermee wordt de samenwerking tussen de instellingen formeel bezegeld. Het programma voor de opening begint om 13.15 uur in het Oogziekenhuis Rotterdam, Schiedamse Vest 180, ingang kliniek.