Politiebericht Groningen: Diverse 19-01-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 19 januari 2001

Dagelijkse berichten

Bourtange: automobilist (19) dodelijk verongelukt Op de Wollingboerweg in Bourtange is donderdagnacht een 19-jarige automobilist uit Bourtange dodelijk verongelukt. De jongeman is door onbekende oorzaak met de wielen van zijn auto in de berm gekomen en is vervolgens tegen een boom aangereden. Hij is ter plaatse overleden aan zijn verwondingen.

Oude Pekela: man gooit eigen ruiten in
Op de Rozenhof in Oude Pekela gooide donderdagavond een 48-jarige bewoner van zijn eigen woning de ramen in. In overleg met een arts werd besloten dat de man, die een alcoholprobleem heeft, voor zijn eigen veiligheid ingesloten moest worden. De hulpverlening zal de zorg over de man op zich nemen.

Stadskanaal: aanrijding met letsel
Op de kruising van de N366 met de Nautilusweg verleende donderdagmiddag een 35-jarige automobilist uit Alphen aan de Rijn geen voorrang aan een 21-jarige automobiliste uit Veendam. De man verklaarde door een afslaande vrachtwagen de vrouw uit Veendam over het hoofd te hebben gekeken. Zij is met nek- en knieklachten naar het ziekenhuis gebracht. Beide wagens weren afgesleept.

Stadskanaal: ernstig ongeval met bromscooter
Bij het oprijden van het Bosveen vanaf de Navolaan verleende een 16-jarige bromfietser uit Stadskanaal in zijn woonplaats geen voorrang aan een 62-jarige automobilist uit die plaats. De bestuurder van de bromscooter en zijn 15-jarige passagiere afkomstig uit Stadskanaal, die beiden geen helm droegen, raakten gewond en werden naar het ziekenhuis gebracht. Het meisje met ernstig hoofdletsel en de jongen met een beenfractuur. De bromscooter raakte total loss en de voorzijde van de auto zwaar beschadigd.

Hoogezand: rijden onder invloed
In Hoogezand werd donderdagnacht op de van Heemskerkstraat een 28-jarige automobilist uit die plaats op het rijden onder invloed gecontroleerd. Hij bleek teveel te hebben gedronken (1.25 promille) en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt. Tevens bleek de man te rijden terwijl zijn rijbewijs ingevorderd was.

Sappemeer: boze caféklant gooit raam in
Een 24-jarige man uit Hoogezand die van de barkeepster te horen had gekregen dat hij geen drank meer kreeg en de zaak in de Kees de Haanstraat in Sappemeer werd uitgezet gooide vervolgens een raam in. De man ging ervan door maar kon door bezoekers van het café uit de bosjes worden geplukt en werd overgedragen aan de politie. De man is ingesloten.

Lutjegast: snelheidscontrole
Op de Wieren in Lutjegast waar een snelheidslimiet geldt van 30 km per uur werd donderdagmiddag gecontroleerd op snelheidsovertredingen. Van de 194 passerende voertuigen reden er 55 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 61 km per uur.

Nieuwe Pekela: kluis opengebroken
Bij een bedrijf op het industrieterrein Holland Marsh in Nieuwe Pekela werd donderdagochtend geconstateerd dat er was ingebroken. De zijdeur van het bedrijfspand was geforceerd evenals een in het pand staande kluis. De buit bedraagt meerdere duizenden guldens. Er is een onderzoek ingesteld door de politie.

Godlinze: hennepplantage ontdekt
In een woning aan de Molenweg in Godlinze werd woensdag op de zolderverdieping een hennepplantage ontdekt. Er werden in totaal 385 hennepplanten aangetroffen en de voor een plantage benodigde materialen zoals ventilatoren, luchtafvoerbuizen, lampen en filters. De 57-jarige bewoner legde een verklaring af en krijgt een proces-verbaal. Alle goederen zijn afgevoerd.

Inlichtingen, afdeling Communicatie. 0900 - 8844