Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 09.00 uur
Verkeerscontroles

In het district Binnensticht vond onder het motto Verkeer Onder Controle donderdag een aantal verkeerscontroles plaats.

MAARTENSDIJK Donderdagmorgen tussen acht uur en half elf werd gecontroleerd op de Tolakkerweg (toegestane snelheid 50 km). In totaal passeerden 1609 voertuigen de controlepost. Hiervan reden er 139 te snel. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 94 km.

ZEIST Donderdagmorgen tussen negen en tien uur controleerde de politie op de Dijnselburglaan (toegestane snelheid 50 km). In totaal passeerden 280 autos de controle. Hiervan ontvingen 29 bestuurders een bekeuring. Op de Amersfoortseweg werd donderdagmiddag tussen een en drie uur gecontroleerd (toegestane snelheid 80 km). Er passeerden 759 autos de controle, slechts twee autos reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 100 km per uur.

DE BILT Donderdagmiddag vond tussen een en drie uur een controle plaats op de Utrechtseweg (toegestane snelheid 80 km). Er passeerden 700 autos de controle waarvan er 35 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 120 km.

Alcohol

ZEIST Vrijdagmorgen rond half een controleerden politieagenten een automobilist op de Steynlaan. De man, een 51-jarige Zeistenaar, bleek na een ademanalyse op het politiebureau 0,95 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Met een proces verbaal en een rijverbod kon hij het bureau verlaten.