Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-01-2001

Politiebericht Utrecht: District Lekstroom, 09.25 uur
Dronken man aangehouden

HOUTEN Donderdagmiddag rond half vijf werd een 58-jarige man uit Schalkwijk staande gehouden. Doordat het rijgedrag van de man opviel werd een blaastest afgenomen. Daaruit bleek dat hij teveel alcohol had genuttigd. Op het bureau werd de blaastest afgenomen en werd geconstateerd dat hij 1.1 promille alcohol in zijn bloed had. Met een rijverbod van 4 uur en een proces-verbaal werd hij heengezonden.

Tientallen verbalen bij snelheidscontrole

NIEUWEGEIN Donderdagmiddag heeft van kwart voor twee tot kwart voor vier op de Batauweg een snelheidscontrole plaatsgevonden. Van de gecontroleerde voertuigen werd geconstateerd dat 36 bestuurders te hard reden en 19 bestuurders geen autogordel droegen. De hoogst gemeten snelheid was 71 km/h. Alle overtreders kregen een proces-verbaal.

Jeugdige dieven aangehouden

NIEUWEGEIN Dondermiddag rond vier uur werden in een supermarkt aan de Moerbeigaarde twee 10-jarige jongens uit Nieuwegein voor winkeldiefstal aangehouden.
Een van de jongens wilde de winkel verlaten zonder de meegenomen frisdrank af te rekenen. De beiden jongens werden door de bedrijfsleider vastgehouden tot de komst van de politie. Na verhoor werden zij aan de ouders overgedragen. Zij nemen passende maatregelen.