Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-01-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 10.00 uur
Rijden onder invloed

UTRECHT De politie kreeg vrijdagmorgen een tip van een getuige die gezien had dat een man dronken zijn auto instapte en wegreed. Omstreeks tien voor drie zagen agenten het voertuig rijden op de Einsteindreef. Na een korte achtervolging zette de 31-jarige bestuurder uit Utrecht zijn voertuig op de Paranadreef aan de kant van de weg. Het lukte de man niet om een eerste blaastest af te leggen. Daarom werd hij overgebracht naar het politie bureau voor een ademanalyse. De man had 0,95 promille alcohol in zijn bloed. Ook bleek hij een recidivist te zijn. Met een rijverbod en een dagvaarding kon hij het bureau verlaten

Vernielers aangehouden

UTRECHT Vrijdagmorgen rond een uur belde een voorbijganger de politie met de melding dat een groep jongens vernielingen aan het plegen waren op de Oudegracht. Daar aangekomen constateerde de politie dat men inderdaad bezig was geweest fietsen in de gracht te gooien en vuilnisbakken omver te trappen. De mannen (20 jaar uit Nijmegen, 21 jaar uit Amsterdam, 21 jaar uit Leiden en 20 jaar uit Utrecht) konden vervolgens op basis van een signalement van de melder op het Neude worden aangehouden. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau waar hen een bekeuring is uitgereikt.

Tasjesroof

UTRECHT Een 28-jarige man uit Utrecht fietste donderdagavond rond half zeven op de Hooft Graaflandstraat vlakbij het Kastelenplantsoen toen hij werd ingehaald door een bromscooter met twee personen erop. Tijdens het inhalen rukte de bijrijder zijn tas van de bagagedrager waarna de scooter wegreed in de richting van de IJsselsteinlaan. Hoewel hij het wel probeerde, lukte het de fietser niet de daders te achterhalen. De bromscooter was egaal zwart met een opvallend groot rond achterlicht, geen verzekeringsplaatje en een breed achterwiel.

Controle in Leidsche Rijn

UTRECHT Het wijkteam Leidsche Rijn en het scooterteam van de Utrechtse politie hielden donderdagmiddag een verkeerscontrole. In totaal werden 34 bromfietsen gecontroleerd waarvan er 27 een bekeuring ontvingen. Van 300 gecontroleerde autos werden 28 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

Winkeldieven aangehouden
UTRECHT Donderdagmiddag werd bij een winkel aan het Oudkerkhof een winkeldiefstal gepleegd door twee meisjes van 14 en 15 jaar oud uit Utrecht. De meisjes hadden geprobeerd kleding en sieraden mee te nemen zonder af te rekenen. Een van de medewerksters had de meisjes in de gaten en waarschuwde de bedrijfsleider. Deze heeft de meisjes aangehouden en overgedragen aan de politie.