Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 10.00 uur
Snelheidscontrole

DOORN Op donderdag 18 januari werd tussen acht en tien uur in de ochtend een snelheidscontrole door de politie uitgevoerd. De controle vond plaats op de Dorpsstraat.

Tijdens de controle werden 1230 voertuigen gemeten. Van dit aantal bleken 46 bestuurders sneller te rijden dan de toegestane maximum snelheid van 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid bleek 76 km/h te zijn.

Controle rood licht

ELST Op donderdag 18 januari werd door de politie een controle op het negeren van het rode verkeerslicht uitgevoerd op de Rijksstraatweg. De controle werd uitgevoerd bij de tijdelijke verkeerslichtinstallatie die bij de wegwerkzaamheden staat opgesteld.

De controle werd uitgevoerd tussen drie uur en half zes in de middag. Tijdens de controle negeerden 23 bestuurders het verkeerslicht en werden hiervoor bekeurd.

Auto raakt in brand na aanrijding.

VEENENDAAL Op donderdag 18 januari omstreeks vijf over acht in de ochtend, vond een aanrijding plaats op De Grote Pekken waarbij een aantal voertuigen beschadigd raakten. Een 25-jarige inwoner van Veenendaal reed met zijn auto over De Grote Pekken in de richting van de Groeneveldselaan.

Ter hoogte van de kruising met De Brinken haalde hij een onbekend gebleven bromfietser in en zag te laat de vluchtheuvel op de kruising. Om deze te ontwijken maakte de man meer snelheid en reed de vluchtheuvel aan de verkeerde zijde voorbij. Hierbij raakte het voertuig van de Veenendaler diverse trottoirbanden, reed via het trottoir de berm in en via de bossages de parkeerplaats van een flatgebouw op.

Op deze parkeerplaats botste de man met zijn voertuig tegen drie geparkeerde voertuigen op en kwam vervolgens tot stilstand. Het voertuig van de man raakte hierna in brand. De Veenendaler kwam met de schrik vrij.

Alle voertuigen raakten zwaar beschadigd. De politie maakt proces-verbaal tegen de Veenendaler op.