Provincie Limburg

GS KEUREN AANLEG BEDRIJVENTERREIN KEULSEBAAN-ZUID GOED

Plan op enkele punten aangepast ten behoeve van natuur GS KEUREN AANLEG BEDRIJVENTERREIN KEULSEBAAN-ZUID GOED

De gemeente Roermond mag van Gedeputeerde Staten overgaan tot het ontwikkelen van het bedrijventerrein Keulsebaan-Zuid, mits het plan op een aantal punten wordt aangepast. Met de goedkeuring onderstrepen GS het zwaarwegend maatschappelijk belang van het ontwikkelen van het gebied Keulsebaan tot bedrijventerrein met een functie voor de (boven)regionale werkgelegenheid. Die functie van het gebied is ook vastgelegd in het streekplan.

De aanpassingen die GS hebben aangebracht in het bestemmingsplan komen tegemoet aan de eisen die vanuit de natuur in het gebied worden gesteld. Delen van het gebied die in het bestemmingsplan waren bestemd voor bedrijfsdoeleinden moeten conform het natuurcompensatieplan gereserveerd worden voor de ontwikkeling van natuur. In het gebied komen immers beschermde diersoorten voor als de Knoflookpad en de Rugstreeppad, waarvoor de plannen voldoende bescherming moeten bieden. Mede daarom willen GS dat de uitvoering van het natuurcompensatieplan voldoende gewaarborgd is in het bestemmingsplan. Natuurcompensatie
Rond Roermond zijn het komende decennium nogal wat stedenbouwkundige en infra-structurele projecten gepland. Voor al deze projecten moet natuur-compensatie worden toegepast. Om versnippering van natuurwaarden via afzonderlijke compensaties te voorkomen hebben GS medio vorig jaar al gekozen voor een samenhangend stelsel van maatregelen, om zo perspectiefrijke robuuste natuurontwikkeling te realiseren. Die keuze is vastgelegd in de Natuurvisie Oost-Roermond e.o.. De compensatiemaatregelen die nu moeten worden genomen in verband met de uitvoering van het plan Keulsebaan-Zuid sluiten aan op deze natuurvisie.