Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 19 januari 2001

Automobilist kan fietser niet meer ontwijken Oegstgeest Op donderdag 18 januari rond 14.00 uur ontstond op de Lijtweg een aanrijding tussen een 64-jarige automobilist uit Oegstgeest en een 13-jarige fietser uit Sassenheim. De Sassenheimer is met onbekende verwondingen overgebracht naar het LUMC. Het ongeval ontstond toen de fietser plotseling vanaf een trottoir de rijbaan op fietste. De Oegstgeester kon hem daarop niet meer ontwijken.

Verdachten poging diefstal auto aangehouden Lisse/Haarlem De politie heeft op woensdag 17 januari in de avonduren twee mannen van 26 en 34 jaar aangehouden op verdenking van poging diefstal van een personenauto. De twee verdachten uit Tiel gedroegen zich omstreeks 18.40 uur verdacht bij een personenauto op een parkeerterrein aan de Heereweg. Hun gedrag viel op bij een andere automobilist die de politie waarschuwde. De verdachten reden vervolgens met een eigen voertuig weg in de richting van Hillegom. De politie van Haarlem hield de verdachten rond 19.15 uur aan in deze plaats.

Verdachten met inbrekersgereedschap aangehouden Hillegom
De politie heeft op woensdag 18 januari omstreeks 01.15 uur drie mannen van 18, 21 en 22 jaar aangehouden op verdenking van het voorhanden hebben en vervoeren van inbrekersgereedschap. De verdachten uit Alkmaar en Haarlem stonden met pech aan hun personenauto langs de Leidsestraat toen surveillerende agenten stopten bij het drietal. De politie trof in de auto inbrekersgereedschap aan waarna het drietal werd aangehouden en verhoord.

Inbraak in woning Alphen aan den Rijn Op donderdag 18 januari werd ingebroken in een flatwoning aan de Preludeweg. Vermoedelijk klommen de inbrekers het balkon van de flatwoning op om daarna een raam te forceren. Vooralsnog wordt een geldbedrag vermist.

Onder invloed rijden Alphen aan den Rijn De politie hield op vrijdag 19 januari rond 02.25 uur op de President Kennedylaan een 45-jarige automobilist uit Nieuwkoop aan. De man had te veel gedronken en bleek ook nog te rijden met een rijbewijs waarvan de geldigheidsduur verlopen was. De man blies 315 ug/l. ( 220 ug/l. is de limiet)

Aanhouding Leiden De politie heeft donderdagmiddag 18 januari een 21-jarige man uit Leiden aangehouden. De man wordt ervan verdacht in de nieuwjaarsnacht met zijn auto op een man ingereden te zijn. Dit gebeurde pal voor het politiebureau aan de Langegracht. Alleen doordat de 25-jarige man op tijd wist weg te springen kon hij voorkomen dat hij onder de auto terecht kwam. Wel kwam hij op de motorkap van de personenauto terecht. Hij raakte slechts licht gewond. De aangehouden verdachte kan poging tot doodslag ten laste worden gelegd. De man is in verzekering gesteld.

Aanrijding Leiden Op het viaduct over de A4 (Europaweg) is donderdagavond 18 januari een aanrijding gebeurd. Rond 20:20 uur sleepte een 41-jarige vrouw met haar auto een tweede auto in de richting van Leiden. Toen de sleepkabel brak, stapten zij en de bestuurder van auto die getrokken werd; een 33-jarige man uit Den Haag, uit om de kabel opnieuw te bevestigen. Van het achteropkomend verkeer wist één auto op tijd naar links te sturen. Een 25-jarige bestuurder uit Voorschoten kon niet meer op tijd remmen en botste op de achterste auto. De 33-jarige Hagenaar raakte licht gewond en is voor onderzoek met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Aanrijding Gouda Een 11-jarige meisje uit Gouda is donderdag 18 januari rond 18.00 uur aangereden op de Jouberstraat. De 41-jarige automobilist afkomstig uit Gouda - verklaarde het overstekende meisje in het donker pas op het laatste moment gezien te hebben. Hij kon daardoor een aanrijding niet meer voorkomen. Het meisje is in het Groene Hart Ziekenhuis behandeld (verwondingen onbekend) en kon vervolgens weer naar huis.

Joint Gouda Een 21-jarige automobilist uit Gouda is donderdag 18 januari rond 23.30 uur aangehouden op de Burgemeester Jamessingel omdat hij onder invloed van softdrugs was. De man had een joint gerookt voordat hij instapte. Hij werd door de politie staande gehouden omdat hij slingerend reed. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Onder invloed rijden Zevenhuizen De politie hield op vrijdag 19 januari rond 00.55 uur op de Bredeweg een 32-jarige automobilist uit Dordrecht aan. De man had te veel gedronken. Een ademtest kwam uit op 345 ug/l. Het was voor de man niet de eerste keer dat hij onder invloed toch achter het stuur was gestapt. Hij was al drie keer eerder veroordeeld voor hetzelfde feit.