PERSMEDEDELING ONDERWIJSBOND CNV

Zoetermeer, 19 januari 2001

DEZE WEEK IN SCHOOLJOURNAAL 2

Als een ramp de school treft
Waar moeten leraren, directies en schoolbesturen terecht als een ramp hun school treft, zoals in Enschede, de Bijlmer en Volendam? Sinds kort zijn er speciale crisisteams, die scholen daarbij de helpende hand toesteken.

Vakcentrale CNV houdt WAO-week
Valentijnsdag - 14 februari - is dit jaar niet alleen de dag voor (stille) geliefden, het is ook de startdatum voor de CNV-week van de WAO. Op die dag houdt de vakcentrale CNV van half tien tot half één in Madurodam in Den Haag een symposium over de WAO.

Locatieleiders verdienen meer
Locatieleiders in het basisonderwijs profiteren van de nieuwe directeursalarissen per 1 maart. Daarmee wordt recht gedaan aan wat hun eerder is toegezegd.

Kennisnet of kennisniet?
Internetgoeroe Adam Curry kraakt in De Telegraaf het Kennisnet voor scholen: te duur en een willekeurige verzamelbak van websites.

Jongleren in Leeuwarden
Een oude Leeuwarder garage omgetoverd tot piste. Daar krijgt een zestal studenten een heuse vakopleiding voor het circusvak. Een reportage.

De schoolkrant
De schoolkrant is een spiegel van de schoolziel; wat er leeft bij kinderen, leraren, scholieren. Schooljournaal portretteert in een nieuwe rubriek wekelijks een schoolkrant; de redactie ervan, de formule en het uiterlijk. Face 2 Face, de krant van Het Alfrink College in Zoetermeer bijt het spits af.

Salarissen
Per 1 januari is er nogal wat veranderd in de salarissen van onderwijspersoneel. Tabellen en uitleg.

De eerste twee artikelen zijn integraal op de website van de Onderwijsbond CNV opgenomen: www.ocnv.nl

EN OOK NOG:
!Apenstaartjes, de wekelijkse rubriek met interessante en leuke webites voor leraren. !Wat was, met een kort overzicht van de hoogtepunten uit het onderwijsnieuws. !School in de lift, de driewekelijkse pagina over het wel en wee op de Haagse basisschool De Dobbelsteen. !Brief uit Suriname van Nederlandse lerares, die in Paramaribo voor de klas staat.

PLUS: 10 pagina's met banenaanbod.

Voor nadere informatie: Kees van Kortenhof, tel (079) 320 20 40, gsm 06 53 20 47 36