Persbericht

VA LINUX VOORLOPER BIJ NIEUWE GENERATIE LINUX SOFTWARE

Den Haag - 19 januari 2001 - VA Linux brengt een pre-productieversie uit van de nieuwe Linux 2.4 kernel. Deze software kan nu al gratis worden gedownload via ftp vanaf ftp://ftp.valinux.com/pub/kernel/.
De langverwachte Linux 2.4 kernel - als broncode te vinden op www.kernel.org
- is nu beschikbaar als een uitvoerbaar binair bestand dat door VA Linux is samengesteld in de veelgebruikte RPM- en DEB-formaten.

Deze pre-productierelease is ontworpen om het testen door klanten van de 2.4 kernel in een pre-productieomgeving mogelijk te maken, gelijktijdig met tests door VA Linux Software Engineering. De volledige productieversie van de 2.4 kernel op VA Linux servers en opslagsystemen staat later in 2001 gepland.

De 2.4 kernel biedt betere prestaties en sterk uitgebreide ondersteuning voor internetmogelijkheden en eisen van ondernemingen. Een aantal voorbeelden van geavanceerde mogelijkheden:

· Hogere multiprocessor prestaties

· Uitgebreid systeemgeheugen (tot 64 GB)

· Logical Volume Manager voor spreiden van grote bestanden over meerdere harddisks

· Ondersteuning voor ext3 journaling file system
· Geavanceerd energiebeheer

Een aantal mogelijkheden van de 2.4 kernel, zoals ondersteuning voor ext3 journaling file systems, is reeds geïntegreerd in VA Linux-producten, zoals de 9205 NAS multi-Terabyte opslagsystemen.

VA Linux Systems levert actieve bijdragen aan de ontwikkeling van Linux software en biedt code en mogelijkheden aan - uiteenlopend van Intel® IA-64-functionaliteit voor internet en databaseservers tot SCSI en RAID drivers. Door haar bijdragen aan Open Source softwareprojecten, haar OSDN-besturing en haar professionele consultingdiensten helpt VA Linux haar klanten optimaal te profiteren van Open Source.

Over VA Linux Systemen
VA Linux Systemen is wereldleider op het gebied van Linux. Als deskundig provider van Linux en Open Source oplossingen voor het Web biedt VA Linux één contactpunt aan voor sterk op de individuele klant afgestemde Linux servers en opslag - met als hoofdkenmerk de eerste "volgens bestelling te bouwen" software - maar ook professionele adviesdiensten en ondersteuning. Het is de missie van VA Linux Systems om de klanten succes te laten behalen door Linux en Open Source te gebruiken - of het nu e-bedrijven zijn die hun Internet infrastructuren snel uitbouwen, of technologie-bedrijven die de kracht en de methodologie van Open Source softwareontwikkeling als hefboom gebruiken. Als onderdeel van haar verplichting om de Open Source gemeenschap uit te breiden exploiteert VA Linux Systems het Open Source Development Network (OSDN). Als netwerk voor de leidende Internetsites voor Open Source ontwikkeling, distributie en discussie omvat OSDN ook SourceForge, Freshmeat.net, Slashdot en Linux.com. Opgericht in 1993 met het hoofdkwartier in Fremont, Californië en kantoren in geheel Noord-Amerika en Europa, is VA Linux te vinden op het Web op www.valinux.com.

Redactionele informatie:
VA Linux Systems, Inc. Influx PR Director, EMEA Marketing Services Jakob Brons Renaud Larsen Deventerstraat 81 Zurich Tower, Muzenstraat 89 7322 JL APELDOORN 2511WB DEN HAAG Nederland
The Netherlands Tel.: 055 - 366 3034 Tel.: +31 70 4262 200 Fax: 055 - 360 2661 Fax: +31 70 4262 440 e-mail: prinflux@cs.com e-mail:Rlarsen@valinux.com

Bepaalde verklaringen in dit persbericht, inclusief verklaringen met betrekking tot toekomstige data van product releases, productmogelijkheden en resultaten, zijn vooruitblikkende verklaringen die onderhevig zijn aan risico's en onzekerheden waardoor de resultaten materieel kunnen verschillen van de verwachtingen. Zulke risico's en onzekerheden omvatten, maar zijn niet beperkt tot, succesvolle en tijdige integratie van de 2.4 kernel op VA Linux systemen; betrouwbaarheid van door derden ontwikkelde software; marktontwikkelingen binnen Linux en Open Source; het vermogen van de firma om gekwalificeerd personeel aan te trekken en te behouden; het vermogen van de firma om continu nieuwe producten te ontwikkelen en bestaande producten te verbeteren; en andere risico's die gedetailleerd staan opgesomd in de documentatie van VA Linux, ingediend bij de Securities and Exchange Commission, waarvan men exemplaren kan inzien via de website van de SEC op www.sec.gov.

N.B.: VA Linux Systems, SourceForge en OSDN zijn handelsmerken van VA Linux Systems, Inc. Linux is een geregistreerd handelsmerk van Linus Torvalds. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke bezitters.