Politiebericht Friesland: Friesland 19-01-2001 Politieberichten van 19/1 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Leeuwarden; winkeldiefstal
Donderdag omstreeks 12.00 uur zag een politieman in burger dat een verdachte een winkeldiefstal pleegde bij de V en D aan de Nieuwestad. De verdachte, een 23-jarige inwoner van Leeuwarden, nam 8 flessen shampoo en crèmespoeling weg. De verdachte bracht deze flessen naar een 23-jarige prostituee op de Weaze. De verdachte had nog een schuld bij de prostituee en wilde de schuld op deze manier aflossen. De verdachte werd aangehouden ter zake diefstal en de prostituee kreeg een proces-verbaal ter zake heling. De 8 flessen shampoo en crèmespoeling werden in beslag genomen en zijn teruggeven aan de rechtmatige eigenaar (V en D). Namens de V en D werd aangifte gedaan door een 43-jarige inwoonster van Leeuwarden. Na verhoor zijn beide verdachten weer in vrijheid gesteld.

Noordbergum: overval
Het slachtoffer van de overval van donderdag 18 januari ligt nog in het ziekenhuis (zie politieberichten van 17/1 op 18/1). De man heeft één of twee ribben gebroken en verder over het gehele lichaam blauwe plekken. Van hersenletsel is geen sprake. De recherche heeft gistermiddag een kort gesprek met het slachtoffer gehad. Naar aanleiding van dit gesprek gaat de recherche er vanuit dat roof het motief voor deze overval is geweest. Bij de overval werd een klein geldbedrag weggenomen. De twee overvallers spraken Nederlands.

Wommels: inbraak café
Afgelopen nacht werd ingebroken in een café aan `t Noard. Door een nooddeur op te breken, was men het café binnengekomen. In het café werd de gokkast opengebroken en het daarin aanwezige geld werd weggenomen. De eigenaar, een 37-jarige inwoner van Winsum heeft aangifte gedaan.

Stiens: brandstichting
Vrijdag omstreeks 05.50 uur zag een 39-jarige inwoner van Stiens dat op het terrein van Albert Heijn aan de Wythusterwei een pallet met oud papier in de brand stond. Vlak naast de pallet stond een bedrijfsauto geparkeerd. De man heeft direct de brandweer gebeld en samen met een collega de bedrijfsauto bij het vuur weggeduwd. Hierdoor bleef het bij een gesmolten rechter buitenspiegel en richtingaanwijzer. De brandweer heeft het vuur geblust. De brand moet zijn aangestoken. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Scharnegoutum: inbraak bedrijf
Van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een bedrijf aan de Trekdijk. De toegangsdeur van het kantoor werd geforceerd. Het uit het geldkistje en de fooienpot werd een klein geldbedrag weggenomen. De eigenaar, een 35-jarige inwoner van Scharnegoutum, heeft aangifte gedaan.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272