Carros

Mg op volle kracht 2001 in.
(19 januari 2001)
In 2001 zal MG zich ontwikkelen van een merk met slechts één model tot een automobielmerk met een compleet modellenprogramma van roadsters en personenwagens. Die progressieve ontwikkeling wordt door de MG Rover Group ingezet door de uitbreiding van het MGF roadster modellengamma, waarmee de wederopstanding van het internationaal befaamde sportieve automerk MG een feit wordt.
De MGF is in Engeland de meestverkochte roadster sinds dit MG model in 1995 werd geïntroduceerd. En voor het jaar 2001 wordt de MGF leverbaar met een nieuwe krachtbron: een sterkere 1.8-liter motor, die is afgeleid van de bestaande 1.8-liter versie. MG heeft een reputatie hoog te houden op het gebied van meer dan voldoende motorvermogen voor haar modellen en de nieuwe MGF 1.8 vormt daarop - zeker - geen uitzondering. De MGF Trophy is een voor Nederland 'Limited Edition' versie van de 1.8 VVC en levert 160 pk. In verband met het toegenomen motorvermogen is de Trophy voorzien van grotere schijfremmen en remklauwen, nieuwe 16 inch aluminium wielen, een sportief afgestelde en verlaagde wielophanging en spoilers vóór en achter. Voor deze opvallende MGF heeft MG Rover een aantal nieuwe, in het oog springende kleuren beschikbaar gemaakt.
De MGF is een roadster in de ware betekenis van het woord. En het model is nóg aantrekkelijker geworden door de toegenomen prestaties en een verder verbeterde wegligging van de Trophy. Door de middenmotor configuratie beschikt de MGF over een ideale gewichtsverdeling, waardoor deze MG voorziet in een bovengemiddeld sportief weggedrag. Daaraan toegevoegd het open rijden en de MGF staat synoniem voor optimaal rijgenoegen. De MGF heeft sinds de introductie in 1996 een vaste plaats veroverd in het niche marktsegment van sportieve roadsters. In totaal zijn er in ons land ruim 600 MGF's verkocht, waarbij de verkopen nog steeds een oplopende curve laten zien. Vorig jaar zelfs exact tweemaal zoveel verkopen als in 1997.
Met de komst van de Trophy zal de schare liefhebbers nog verder toenemen, is de verwachting van MG Rover Nederland. Margreet van Drenth, Communicatie & PR-manager van Rover in ons land: "MG en Rover gaan een uitdagende toekomst tegemoet, waarbij het toegenomen merkimago een belangrijke rol zal spelen.
Een substantieel onderdeel van de vernieuwende aanpak wordt gevormd door de autosportparticipatie van MG, alsmede de nieuwe MG modellen die dit jaar op de markt komen. De MGF Trophy past dan ook naadloos in het dynamische MG concept."
De MGF Trophy gaat voor Nederland in juni 2001 in productie en is leverbaar vanaf fl 79.990,- (incl. BTW).