Politiebericht Limburg-Zuid: Sittard 19-01-2001 Persberichten district Sittard (14.00 uur) Vrijdag, 19 januari 2001

Sittard

Sittard; verkeerscontroles
De politie heeft afgelopen donderdagavond op de Bergerweg en op de Rijksweg-Zuid in Sittard verkeerscontroles gehouden. Totaal werden ruim 240 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan heeft de politie totaal 52 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden ondermeer van het niet dragen van de autogordels, het niet bij zich hebben van de voertuigpapieren, het niet APK-gekeurd zijn van de voertuigen tot het niet of ondeugdelijk voeren van de voertuigverlichting.

Sittard; rijbewijzen ingevorderd
Afgelopen donderdagmiddag vond op de Bornerweg in Limbricht een aanrijding (kop/staart) plaats (alleen materiele schade). Een 38-jarige automobilist uit Sittard botste met zijn auto tegen de achterzijde van een auto voor hem. De bestuurster, eveneens uit Sittard van die auto was voor de voetgangersoversteekplaats gestopt teneinde voetgangers te laten oversteken. Bleek dat 38-jarige Sittardse automobilist onder invloed achter het stuur van zijn auto had gezeten. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 1,9 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.
De politie heeft donderdagavond ook het rijbewijs ingevorderd van een 25-jarige automobilist uit Sittard. Die botste die avond op de Leyenbroekerweg in Sittard met zijn auto tegen de achterzijde van een auto, eveneens bestuurd door een Sittardenaar. Die stond met zijn auto voor het voor hem rode stoplicht. Er is sprake van alleen materiele schade. Bleek dat de 25-jarige Sittardenaar onder invloed achter het stuur van zijn auto had gezeten. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 1,6 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Geleen; overvallen
Afgelopen donderdagavond vond een gewapende overval plaats op een reisbureau/winkel aan de Elisabethstraat in Geleen. Omstreeks 20.45 uur die donderdagavond kwam een man de winkel binnen en bedreigde twee aanwezige personeelsleden (er waren op het moment van de overval geen klanten aanwezig) met een mes. Daarbij deed de overvaller een greep in de kassa. Met de buit liep de overvaller naar buiten en verdween. Er is niemand met het mes gestoken / gewond geraakt. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

Geleen; hennepkwekerij
Bij controle afgelopen donderdagmiddag in een woning aan de De Ruyterweg in Geleen trof de politie op zolder een hennepkwekerij aan. Er was geoogst en ongeveer 180 hennepplanten lagen er te drogen. De politie heeft de hennepplanten, ruim 65 bloempotten, een verwarmingsapparaat en een ventilator inbeslaggenomen. Daarnaast trof de politie in de woning ook nog een plak hashish, een weegschaal en een tiental vermoedelijk XTC-tabletten aan. Ook deze werden inbeslaggenomen. De politie die aanwijzingen had dat in de woning hennep werd gekweekt, ging die donderdagmiddag dan ook controleren. Tegen de bewoner/verdachte maakt de politie proces-verbaal op.

Beek; gewapende overval
Afgelopen donderdagavond, omstreeks 21.30 uur vond een gewapende overval plaats op een eetgelegenheid/snackbar aan de Stationsstraat in Beek. Een personeelslid die via de achterzijde naar buiten ging, werd plotseling geconfronteerd met een overvaller. Die dwong het personeelslid met een vuistvuurwapen tot afgifte van het kasgeld. Met de buit ging de overvaller er vandoor en verdween. Er is niet geschoten en er is niemand gewond geraakt. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.