Gemeente Vlieland

Home
Gemeentehuis
Actueel
Alg. Informatie
Toerisme/Recreatie
Musea
Onderwijs / Welzijn
Foto's
Links
Kaart

Uit het Kastje 3

VERKEERS-MAATREGELEN

Reeds in "Uit het Kastje" nummer 14, van 22 april 2000, is melding gemaakt van de op handen zijnde opheffing van de parkeerplaatsen aan de Noordzijde van de Willem de Vlaminghweg (ter hoogte van de voormalige FRAM garage).

Gezien het feit dat enkele "omwonenden" van mening waren dat er dan een tekort aan parkeerplaatsen zou ontstaan is toen besloten nogmaals te bekijken of dit inderdaad het geval zou zijn.

Gedurende het hoofd- en naseizoen is met grote regelmaat gekeken of ter plaatse een tekort aan parkeerplaatsen zou gaan ontstaan. Naar de mening van het college leidt het opheffen van de parkeerplaatsen aan de noordzijde van de Vlaminghweg zeker niet tot een structureel tekort aan parkeer-gelegenheden. In de directe nabijheid van de op te heffen parkeerstrook zijn tal van andere parkeerplaatsen die niet of nauwelijks worden gebruikt.

Met ingang van 1 februari 2001 zal de parkeerstrook aan de noordzijde van de Vlaminghweg dan ook worden opgeheven. De nu nog aanwezige bestrating zal door de gemeente worden verwijderd.