Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 19 januari 2001

Onbetrouwbaar ijs Kagerplassen en De Zijl Leiderdorp/Alkemade/Warmond De politie en de schaatsverenigingen raad schaatsers af te schaatsen op de Kagerplassen en De Zijl. Het ijs is niet betrouwbaar vanwege neergestreken sneeuw waardoor de zwakke plekken niet meer zichtbaar genoeg zijn. Voor meer informatie kan men contact opnemen met de plaatselijke schaatsverenigingen.

Overval boekhandel Leiden Op vrijdag 19 januari omstreeks 15.15 uur heeft een gewapende overval plaatsgevonden op een boekhandel aan de Kennedylaan. Onder bedreiging van een wapen werd door een manspersoon een geldbedrag buitgemaakt. De politie heeft direct in de omgeving een onderzoek ingesteld.

Diefstal uit woning Alphen aan den Rijn Een 43-jarige man heeft aangifte gedaan van diefstal uit zijn woning aan de Jan Pieterszoon Coenlaan. Vermoedelijk werd de inbraak gepleegd tussen donderdag 18 januari 17.00 uur en vrijdag 19 januari 06.30 uur. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen door een raam open te breken en vervolgens de achterdeur van het slot te doen. Weggenomen is onder andere twee paspoorten, een horloge en munten.

Verkeersongeval Alphen aan den Rijn Een 17-jarige bromfietser uit Alphen aan den Rijn heeft op vrijdag 19 januari omstreeks 11.00 uur letsel opgelopen toen hij was aangereden door een 61-jarige automobilist uit zijn woonplaats. De bromfietser reed over de Stuyvesantlaan komende uit de richting van de Prinses Beatrixlaan. Hij verleende op de kruising met de Van Brakelstraat geen voorrang aan de voor hem van rechts komende automobilist. De bromfietser is met een hoofdwond en vermoedelijk een polsbreuk overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.