Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van vrijdag
16:42 vrijdag 19 januari 2001

Martin Panman
0651611628

Inbraak
ASSEN. Vannacht is er ingebroken in een aantal nieuwbouw woningen aan de Aletta Jacobsweg in Assen. Van zes woningen werden de kozijnen vernield, waarna men binnen kon komen. Uit twee woningen werd een cv ketel gestolen. De aannemer deed aangifte.

Brand
NIEUW SCHOONEBEEK. Vanmorgen brak er brand uit in een schuur achter een woning aan de Kerkenweg in Nieuw Schoonebeek. De 32 jarige eigenaar van de schuur ontdekte de brand zelf. Hij zag rook uit de schuur komen en in de schuur zag hij dat deze vol rook stond. De gehele schuur ging verloren. De brand is vermoedelijk ontstaan in het voorste gedeelte van de schuur, waar een trike stond, waarvan de accu doormiddel van een acculader werd opgeladen. De eigenaar kon alleen nog een fiets en motormaaier redden. De brandweer bluste de brand.

Brand
EMMEN. In Emmen raakten vannacht twee autos in brand. Een getuige zag vannacht dat een auto aan de Avekingecamp in brand stond. De brand woedde onder de motorkap van de auto. Een tweede auto die er dicht bij stond raakte ook in brand. Van de ene auto brandde het motorcompartiment uit en van de tweede auto het achterste gedeelte. De brandweer heeft de brand geblust. De mogelijke oorzaak is volgens de brandweer kortsluiting.

Rijden tijdens ontzegging
BORGER. Op de Rolderstraat controleerde de politie een 37 jarige bestuurder van een personenauto, omdat deze te snel reed en geen gordel droeg. Tevens bleek dat de man alcohol gedronken had. Op het politiebureau blies hij 870 ugl. Toen bleek ook dat hij een rijontzegging had. Zijn auto is inbeslaggenomen en met een proces-verbaal kon hij zijn weg vervolgen.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe