Carros

's Werelds snelste op Rai-stand AutoWeek

(19 januari 2001)

Tussen 8 en 18 februari zwerft autominnend Nederland weer door de hallen van de AutoRAl. De stand van AutoWeek mag niemand missen, want daar staat de aller-, allersnelste en exclusiefste auto van dit moment: de Koenigsegg CC. AutoWeek-lezers maken bovendien kans op een spectaculaire rit in de Zweedse superauto.

De productie van de Koenigsegg CC start pas over ruim een jaar, maar het exemplaar op de AutoWeek-stand rijdt echt! Nee, niet een rondje om de fabriekshal met 30 km/h, maar tegen de 400 km/h (theoretisch haalt hij 390 km/h). In AutoWeek 52 heeft de redactie een uitgebreid artikel gewijd aan de Koenigsegg, en op de internetsite, www.autoweek.nl, kan al geruime tijd de (live opgenomen}eerste rit die ÈÈn onzer testredacteuren met de Koenigsegg maakte, beluisterd worden.

Vijf gelukkigen
Maar het kan nog mooier. De hoofdprijs van de Bel & Win-actie in AutoWeek 5 is een rit over het circuit van Zandvoort met de Koenigsegg CC. Vijf lezers van AutoWeek rijden op 5 februari mee, veiligheidshalve mogen ze niet eigenhandig de 655 pk over het Zandvoortse asfalt uitsmeren. Wie de Koenigsegg in actie wil zien, is deze dag van harte welkom op het circuit.

Alle informatie over deze Zweedse droom op wielen is verkrijgbaar op de AutoRAl-stand van AutoWeek (nr. 08013). Prachtige posters van de Koenigsegg CC, groot formaat, zijn eveneens op te halen op de stand van het grootste autoblad van Nederland.