Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 19-01-2001 Mediaberichten vrijdag 19 januari 2001 (16.00 uur)

REGIO - Dronken chauffeurs

ROERMOND Een 42-jarige fietser uit Roermond is donderdagavond aangehouden op het Gebroek met teveel alcohol op op de fiets nadat hij tegen een geparkeerde auto was aangereden. Na ademanalyse kreeg de man een rijverbod voor 11 uur en tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. De zaak zal worden afgehandeld door middel van snelrecht.

MAASBRACHT Een 44-jarige automobilist uit Valkenswaard is vrijdagmorgen aangehouden op de Rijksweg met teveel alcohol op achter het stuur. Na ademanalyse op het bureau kreeg de man een rijverbod opgelegd voor 1 uur. De zaak zal worden afgehandeld door middel van snelrecht.

VELDEN Een 39-jarige automobilist uit Venlo is vrijdagmorgen aangehouden op de Oude Venloseweg met teveel alcohol op achter het stuur. Na ademanalyse op het bureau kreeg de man een rijverbod opgelegd voor 3 uur. De zaak zal worden afgehandeld door middel van snelrecht.

MOLENHOEK Tijdens een rijdende alcoholcontrole op vrijdagmorgen zijn twee bestuurders aangehouden. In totaal werden 13 blaastesten uitgevoerd. Een 37-jarige automobilist uit Molenhoek is vrijdagmorgen aangehouden op de Eikenlaan met teveel alcohol op achter het stuur. Na ademanalyse op het bureau kreeg de man een rijverbod voor 4 uur. De zaak zal worden afgehandeld door middel van snelrecht.

Een 43-jarige automobilist uit Nijmegen is vrijdagmorgen aangehouden op de Begijnenhof met teveel drank op achter het stuur. Na ademanalyse op het bureau kreeg de man een rijverbod opgelegd voor 5 uur. Tevens is bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen een rijvaardigheidstoets aangevraagd. De zaak zal worden afgehandeld door middel van snelrecht.

VENLO Een 23-jarige automobilist uit Blerick is vrijdagmorgen aangehouden op de Eindhovenseweg met teveel drank op achter het stuur. Na ademanalyse kreeg de man een rijverbod voor 3 uur. De zaak zal worden afgedaan door middel van snelrecht.

HEIDE Een 29-jarige automobilist uit Gorredijk is vrijdagmorgen aangehouden op de Deurneseweg met teveel alcohol op achter het stuur. Na ademanalyse kreeg de man een rijverbod opgelegd voor 7 uur. De zaak zal worden afgedaan door middel van snelrecht.

VENLO Rectificatie

VENLO In de berichtgeving over een drugsaanhouding op de Kaldenkerkerweg op woensdagavond is door een administratieve oorzaak een fout geslopen. De 33-jarige man uit Blerick die woensdagavond is aangehouden had 12 gram marihuana en 43 gram hashish bij zich. In tegenstelling tot het bericht is verder geen drugs in het pand aangetroffen.

BLERICK Aanhouding

BLERICK Een 27-jarige illegale vreemdeling is donderdagavond aangehouden op de Van Laerstraat op verdenking van bedreiging. Na onderzoek van de politie bleek de man een ruit van een pand te hebben ingeslagen en de bewoonster hebben bedreigd. Aanleiding hiervoor was een ruzie tussen de man en de 44-jarige bewoonster. De man werd overgebracht naar het politiebureau waar hij in vreemdelingenbewaring werd gesteld. De zaak zal worden afgehandeld door middel van snelrecht.

WANSSUM Verkeersongeval met doorrijding

WANSSUM Een 67-jarige fietser uit Wanssum is donderdagavond rond 19.30 uur lichtgewond geraakt nadat hij op de Brugstraat was aangereden door een 27-jarige automobilist uit Well die was doorgereden. De politie kon de verdachte even later aanhouden omdat getuigen het kenteken hadden genoteerd. De zaak zal worden afgehandeld door middel van snelrecht. Het slachtoffer kon na behandeling in het ziekenhuis weer huiswaarts.

ROERMOND Winkeldief aangehouden

ROERMOND Een 31-jarige man uit Posterholt is donderdagavond aangehouden in een winkel aan de Markt op verdenking van diefstal van een CD-rom ter waarde van fl. 4,99. De man werd meegenomen naar bureau waar hij een transactie kreeg aangeboden van fl. 250,=.