Gemeente Velsen

Velsen, 17-01-2001

College niet akkoord met bouwaanvragen Nova-terrein

In afwachting van vaststelling van de Ruimtelijk Functionele Uitgangspunten (RFU) voor het Nova- terrein door de gemeenteraad, acht het college van burgemeester en wethouders het niet raadzaam de ingeslagen weg te doorkruisen en een besluit tot een partiële herziening van het bestemmingsplan, c.q. een voorbereidingsbesluit te nemen. Het college heeft daarom in haar vergadering van dinsdag 16 januari 2001 besloten:


1. Het impliciete verzoek om vrijstelling ex art. 19, lid 1 Wet op de Ruimtelijke Ordening van Woningbedrijf Velsen voor het oprichten van een woonzorgcomplex aan de Bloemendaalsestraatweg te Santpoort-Zuid te weigeren.


2. Het impliciete verzoek en expliciete verzoek d.d. 13 december 2000 om vrijstelling ex art. 19, lid 1 Wet op de Ruimtelijke Ordening van Rabo Vastgoed voor het oprichten van 47 appartementen ca. aan de Bloemendaalsestraatweg te Santpoort-Zuid te weigeren.


3. Het verzoek van Rabo Vastgoed d.d. 13 december 2000 om herziening van het bestemmingsplan c.q. het nemen van een voorbereidingsbesluit niet te honoreren.

Op 13 december 2000 zijn door Woningbedrijf Velsen en Rabo Vastgoed bouwaanvragen ingediend voor het oprichten van respectievelijk een woonzorgcomplex en 47 appartementen op het terrein van het voormalige Nova College aan de Bloemendaalsestraatweg te Santpoort-Zuid. Beide bouwaanvragen zijn in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan "Santpoort-Zuid 1". Medewerking kan alleen worden verleend middels een vrijstellingsprocedure. De ingediende verzoeken om een bouwvergunning houdt impliciet een verzoek om vrijstelling in.

In de vergadering van 19 december 2000 heeft het college de "Ruimtelijk Functionele Uitgangspunten voor het Nova-terrein" (RFU) vastgesteld. De RFU worden gezien als het kader voor de herontwikkeling van het Nova-terrein en enkele aangrenzende terreinen. Als de raadscommissie 17 januari a.s. instemt met deze RFU, kan worden gestart met de inspraak. Na de inspraakperiode zal de inspraakrapportage door het college van burgemeester en wethouders worden vastgesteld. De RFU zullen aan de gemeenteraad ter vaststelling worden aangeboden. Nadat de RFU definitief zijn vastgelegd in een zogenoemd kerndocument kunnen zij de basis vormen voor een partiële herziening van het bestemmingsplan of een
ontwerpbestemmingsplan.

Voor meer informatie over dit persbericht (01.003):
Penny McLaughlin (AZC) telefoon: (0255) 56 72 50.