Gemeente Leiden

KCA-lijst korter door verbeterde verwerking afval

Vlooienbanden in de vuilnisbak

MILIEU EN BEHEER -Met ingang van 1 januari zijn sommige producten die voorheen klein chemisch afval waren, van de KCA-lijst af. Veiligere verwerking van restafval maakt het apart inleveren van deze producten overbodig. Nagellak, aceton en vlooienbanden kunnen voortaan gewoon in de prullenbak.

Verf, batterijen, tl-buizen, spaarlampen, accu's, kwikthermometers, motorolie en andere producten die wél als KCA moeten worden afgevoerd, kunt u inleveren bij de chemokar.
Deze staat op vaste standplaatsen en rijdt één keer per kwartaal door de straat. Op de wijkpagina van de Stadskrant staat het inzamelschema van de chemokar.
De standplaatsen van de chemokar staan in het groene katern van de gemeentewijzer. Ook kunt u klein chemisch afval inleveren bij de milieustraat, J.C. de Rijpstraat 11. De milieustraat is dagelijks open van 9.00 tot 18.00 uur en op zaterdag tot 17.00 uur. Battterijen kunt u meestal inleveren op het adres waar u ze gekocht heeft. Medicijnen kunt u ook inleveren bij de apotheek.