Gemeente Zwijndrecht

Slaan eerste paal in de Sterrenbuurt

Woensdag 10 januari is in de Steenbokstraat de eerste paal geslagen voor de bouw van 20 seniorenwoningen. Na alle voorbereidingen en sloop is dit het eerste nieuwbouwproject in de Sterrenbuurt. Tot 2014 staat de bouw van vierhonderd huur- en koopwoningen gepland.

Voorafgaande aan het slaan van de eerste paal hield projectleider N. de Pijper een woord. Hij herinnerde aan de eerste voorbereidingen voor de metamorfose van de Sterrenbuurt als `betrokken en emotioneel'. Wethouder C. Merkus, wethouder stedelijke ontwikkeling en gemeentewerken, hield vervolgens een korte toespraak. Volgens hem moeten bewoners trots op hun wijk kunnen zijn. Hij wilde er verder niet te veel woorden aan wijden maar overgaan tot waar het die middag allemaal om ging, namelijk het slaan van de eerste paal.

Het is een lang en intensief proces dat ingrijpend kan zijn voor de bewoners. Het was daarom een goede gelegenheid om een bewoner uit de Sterrenbuurt zelf de handeling te laten verrichten. De heer B. de Zoete had de eer dit te doen. `De Sterrenbuurt wordt ... schitterend'.