PERSBERICHT

Speedit neemt belang in Markdata

Woerden, januari 2001 - Het ICT-detacheringsbedrijf Speedit Group uit Woerden heeft een belang van 40% genomen in Markdata B.V., specialist op het gebied van 'on line' toepassingen op internet, het GSM-net en het Global Positioning System (GPS).

Rein den Hertog, algemeen directeur van Speedit: "Markdata en Speedit vullen elkaar naadloos aan wat betreft activiteiten, kennis en cliënten. Markdata voegt aan onze expertise veel kennis toe op het gebied van - bijvoorbeeld - 'on line' toepassingen via GSM, internet en combinaties daarvan. Hun 'on line' factureringssystemen voor
telecommunicatiebedrijven en ISP's en het kort geleden in Nederland geïntroduceerde Satsafe beveiligings- en traceringssysteem via GPS, GSM en internet, zijn daarvan goede voorbeelden."

Met de transactie is Speedit de enige externe aandeelhouder van Markdata. De resterende 60% van de aandelen blijft in handen van de drie oprichters van Markdata.

Markdata
Markdata ontwikkelt diensten en systemen die gebruik maken van de mogelijkheden van netwerken zoals GSM, GPS en internet. Daarnaast levert het bedrijf systemen voor de (on-line) facturering van telecom-, internet- en energieverbruik. Het bedrijf ontwikkelt en levert niet alleen software en systemen, maar verzorgt desgewenst ook het complete projectmanagement, de marketing en de realisatie van websites. Meer informatie over Markdata is te vinden op www.markdata.nl.

Speedit Group
Speedit levert hoogwaardige consultancy- en IT-diensten op het gebied van systeembeheer en systeemontwikkeling. De klantenkring omvat grote instellingen en bedrijven, waaronder (semi)-overheden, verzekeringsmaatschappijen en banken. De Speedit Group heeft het hoofdkantoor in Woerden en autonoom opererende vestigingen in Amsterdam, Apeldoorn, Eindhoven en Rotterdam. De aparte divisie Speedit Control verzorgt het beheer van (delen) van de IT-afdeling van opdrachtgevers, terwijl Speedit Education Centre opleidingen verzorgt en opleidingsfaciliteiten beschikbaar stelt. Voor meer informatie: www.speedit.nl