Cebeco Nederland


* Nieuwe structuur en nieuw bestuur/raad van commissarissen voor Cebeco Groep

19 januari
NIEUWE STRUCTUUR EN NIEUW BESTUUR/RAAD VAN COMMISSARISSEN VOOR CEBECO GROEP

David Luteijn is op 15 januari 2001 benoemd tot voorzitter van de raad van commissarissen van Cebeco Groep B.V. Luteijn was al voorzitter van het bestuur van Coöperatie Koninklijke Cebeco Groep U.A. De vorming van de raad van commissarissen van Cebeco Groep B.V. volgt op de statutenwijziging per 1 januari 2001 bij Coöperatie Koninklijke Cebeco Groep U.A. en de oprichting van Cebeco Groep B.V. op die zelfde datum.

Luteijn blijft tot de ledenraadvergadering van 11 mei 2001 voorzitter van beide organen. Dan legt hij na een zittingsperiode van 14 jaar de voorzittershamer neer. Een commissie bestaande uit Luteijn, Scharenborg, Wantenaar en Rabbinge bereidt de selectieprocedure voor de benoeming van een nieuwe voorzitter voor. In het kader van de voorzitterswisseling is besloten twee vice-voorzitters te benoemen: Cees H. Wantenaar en Leo J.H. Scharenborg. Op deze wijze verwachten bestuur/raad van commissarissen een soepele overdracht van taken en verantwoordelijkheden bij de voorzitterswisseling te waarborgen. De overige leden van bestuur/raad van commissarissen zijn: H. Bierma, F.H.J. Boons, G.H. Kottelenberg, J.B. Lansink, J.J. van Nieuwenhuizen, prof. dr. ir. R. Rabbinge, W. van Rijn, D.J. Veldhuizen, drs. C.D. van der Vijver, H. Westenbrink.

Statutenwijziging De statutenwijziging is vorig jaar mei door de ledenraad van Coöperatie Koninklijke Cebeco Groep goedgekeurd. Belangrijkste punten van de statutenwijziging zijn:
* de oprichting van de besloten vennootschap Cebeco Groep B.V. waarin Coöperatie Koninklijke Cebeco Groep U.A. al haar vermogen inbrengt. De ledenraad gaat fungeren als aandeelhoudersvergadering van de B.V.

* de samenvoeging van de raad van commissarissen en het bestuur tot een orgaan dat optreedt als bestuur van de coöperatie en als raad van commissarissen van de B.V.

* het op naam van de lid-coöperaties stellen van het eigen vermogen van Coöperatie Koninklijke Cebeco Groep U.A.
* de mogelijkheid tot het invoeren van
S(ector)-participatiebewijzen, waardoor lid-coöperaties en (groepen van ) boeren en tuinders in de toekomst kunnen deelnemen in bijvoorbeeld de aardappel-, pluimvee- of eierketen van Cebeco Groep B.V.

Terug naar index