NETPRESENTER: SCHIPHOL GROUP INFORMEERT PERSONEEL SNELLER

Amsterdam 19 januari 2000 -- Schiphol Group (www.schiphol.nl) heeft vorige week een nieuw intern communicatie systeem in werking genomen waarmee personeel onmiddellijk geonformeerd kan worden. Het door het Limburgse Netpresenter (www.netpresenter.com) ontwikkelde systeem biedt management voor het eerst de mogelijkheid om nieuws in de vorm van tekst en beeld automatisch op alle 2000 PCs van de Schiphol Group zichtbaar te maken. Hierdoor kunnen ook medewerkers die minder vaak het Intranet bezoeken of hun Email berichten lezen snel worden bereikt.

Vanaf vorige week komen medewerkers van Schiphol Group niet meer onder belangrijk nieuws uit. Automatisch verschijnt op hun PC het laatste nieuws. Bij een calamiteit kan zelfs worden "ingebroken" op een in gebruik zijnde PC. Minder dringend nieuws wordt discreet gepresenteerd als de PC enige minuten niet actief gebruikt wordt in de vorm van een screensaver.

"Netpresenter vult onze interne communicatie perfect aan" volgens Mariona van der Goot, adviseur interne communicatie van Schiphol Group." Het probleem met Intranet en Email is namelijk dat je domweg niet weet of iemand het leest. Met Netpresenter weet ik zeker dat het wel onder de aandacht komt".

"Er is een hoge mate van integratie tussen Netpresenter en Intranet binnen Schiphol Group" volgens Sjoerd Sipkema, projectleider Intranet van Schiphol Group. "Zo worden berichten slechts eenmaal ingevoerd in onze centrale database en vervolgens automatisch op ons Intranet en op Netpresenter weergegeven. Qua soort berichten gebruiken we Netpresenter vooral voor de korte nieuwsberichten of om bepaalde achtergrond informatie welke op Intranet is te vinden onder de aandacht te brengen. Netpresenter zorgt ervoor dat medewerkers geen actie meer hoeven te ondernemen om deze actualiteiten op te vragen, maar dat deze op een presenteerblaadje worden voorgelegd. Vervolgens kan men op eenvoudige wijze vanuit Netpresenter doorklikken naar Intranet, wanneer men bv. uitgebreide informatie wil opvragen" besluit dhr. Sipkema.

Organisaties zoals Nokia, Swisscom, Unilever, Barclays bank, NATO, Philips, Sony, Pratt&Whitney, de Londense Metropolitan Police, Volkswagen en Getronics/Wang hebben de software van Netpresenter geomplementeerd om hun medewerkers constant op de hoogte te houden van het laatste nieuws. Deze organisaties gebruiken de software van Netpresenter voor de automatische verspreiding van interne nieuwskoppen en het direct attenderen van medewerkers op mededelingen.

Netpresenter is wereldwijd de toonaangevende producent van push- internet/intranet software voor interne communicatie en nieuwsberichten voor medewerkers. Vooraanstaande organisaties over de hele wereld maken met veel succes gebruik van Netpresenter-applicaties om tijd- en marktgevoelige informatie snel te verspreiden onder medewerkers en relaties.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Netpresenter (www.netpresenter.com), E-mail press@netpresenter.com, tel 046 - 437 08 86 of mobiel 06- 533 44 884.