Amsterdam Airport Schiphol

Persberichten

Amsterdam Airport Schiphol sluit vanaf vandaag de terminal tussen 00.00 uur en 04.00 uur

Met ingang van vandaag zullen de voor het publiek toegankelijke gedeeltes van de terminal op Schiphol van 00.00 uur tot 04.00 uur gesloten zijn voor alle publiek. Dit gebied omvat Schiphol Plaza en de aankomst- en vertrekhallen 1, 2 en 3. Deze maatregel geldt tot nader order.

Amsterdam Airport Schiphol neemt deze maatregel uit veiligheidsoverwegingen na de brandincidenten van de afgelopen periode. Het besluit tot het sluiten van de publiek toegankelijke gedeeltes van de terminal van 00.00 uur tot 4.00 uur is genomen in goed overleg met de Burgemeester van de gemeente Haarlemmermeer en het Openbaar Ministerie van Haarlem.

Alleen passagiers in het bezit van een geldig ticket of reservering voor een vlucht, personeel dat kan aantonen dat men voor het werk deze ruimtes moet betreden of treinreizigers met het kennelijke doel de reis direct via Schiphol te vervolgen zullen tussen 00.00 en 04.00 uur nog toegang hebben tot Schiphol Plaza en de aankomst- en vertrekhallen. Medewerkers van Airport Security zullen bij de deuren van en in de terminal controles uitvoeren.