Politiebericht Groningen: Groningen 19-01-2001 Persberichten Regiopolitie Groningen (middag) Vrijdag 19 januari 2001

Editie vrijdagmiddag

Groningen: man zakt door ijs
Surveillerende politiemensen werden vanmiddag aan de Rijksweg in Groningen door omstanders geattendeerd op een man die in het water van het Damsterdiep terecht was gekomen. De agenten wisten de man, een 46-jarige Groninger, uit het water te halen. Hij bleek tijdens het schaatsen door het ijs te zijn gezakt en kon, na dat een aantal minuten geprobeerd te hebben, niet meer op eigen kracht uit het water komen. De man kreeg, na door ambulancepersoneel te zijn onderzocht, een douche aangeboden door een buurtbewoonster.

Groningen: vrouw valt van trap
Een 48-jarige vrouw is vanmorgen gewond geraakt bij een val in een buurthuis aan de Bessemoerstraat in Groningen. De vrouw viel tijdens haar werkzaamheden van een huishoudtrapje en verloor het bewustzijn. Ze is met rugletsel naar een ziekenhuis gebracht.

Groningen: man mishandeld
Bij een bar aan de Emmastraat in Groningen is de afgelopen nacht een 30-jarige man uit Groningen mishandeld. De man wees bij het verlaten van de kroeg een andere cafébezoeker, die kort daarvoor door een barkeeper om onbekende redenen uit het café was gestuurd, de weg naar de uitgang. In het voorbijgaan echter sloeg deze cafébezoeker het slachtoffer hard tegen het gezicht. Die liep forse schade aan zijn gebit op en moest zich in een ziekenhuis laten opereren. De politie stelt een onderzoek in.

Inlichtingen: afdeling Communicatie 0900 - 8844