Gemeente Goes

Uit de gemeenteraad
Elke maand vindt u op deze pagina een toelichting op de besluitvorming in de vergadering van de gemeenteraad die doorgaans plaatsvindt op de derde donderdag van de maand.

Vastgoedinformatiesysteem
De gemeenteraad stelde donderdag geld beschikbaar voor het projectplan vastgoed Goes. Voor allerlei informatie die nodig is voor het ontwerpen en inrichten van plannen, het gebruik en beheer van gronden en het heffen van belastingen neemt het vastgoedinformatiesysteem een belangrijke plaats in. Verschillende systemen dienen daarom aan elkaar gekoppeld te worden. Vandaar dat het college de raad een voorstel heeft gedaan om hiervoor geld beschikbaar te stellen.

Voorbereidingsbesluit voor Lewestraat 55/57 in Kloetinge Na uitvoerige discussie stelde de raad een voorbereidingsbesluit vast voor het perceel Lewestraat 55/57 in Kloetinge. Het voorbereidingsbesluit is nodig omdat bakkerij Boer in Kloetinge zijn bakkerij en supermarkt wil uitbreiden. Omdat de winkel een belangrijke voorziening voor het dorp is wilden de raadsleden wel meewerken aan het voorbereidingsbesluit.
Er moeten echter wel goede afspraken gemaakt worden over geluid, stank en de verkeersafwikkeling.