NIBUD Persbericht

nibudan.gif (21455 bytes) P E R S B E R I C H T

19 januari 2001

De Budgetkrant 2001 is uit!

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting, het NIBUD, heeft een volledig hernieuwde Budgetkrant uitgebracht. Dit is een toegankelijk en informatief krantje over budgettaire zaken voor cliënten. Het maken van een maand- en jaarbegroting staat wederom centraal in de Budgetkrant. Nieuwe onderwerpen zijn het nieuwe belastingstelsel en de euro.

Zelfstandig aan de slag

De krant is bedoeld voor organisaties en bedrijven die in hun werk te maken hebben met de financiën van hun cliënten. Gedacht kan worden aan schuldhulpverleners, bijstandsconsulenten en (bedrijfs)maatschappelijk werkers. Vanwege het eenvoudig taalgebruik en de uitgebreide informatie kunnen cliënten zelfstandig met hun financiën aan de slag. De Budgetkrant is ook bij uitstek geschikt als lesmateriaal in bijvoorbeeld een cursus budgetteren.

In drie stappen een maandbegroting

In eenvoudige taal wordt uitgelegd, hoe in drie stappen een maandbegroting kan worden opgesteld. In een overzichtelijk schema kunnen de bedragen direct worden ingevuld. Bij een aantal posten worden voorbeeldbedragen genoemd, bij andere wordt doorverwezen naar instanties waar recente bedragen kunnen worden opgevraagd. De maandbegroting is hét middel om zicht op de financiën te krijgen.

Wat te doen bij financiële problemen

Naast de maandbegroting wordt er o.a. aandacht besteed aan het maken van een jaaroverzicht en het nieuwe belastingstelsel. Ook wordt besproken hoe kleine betalingsachterstanden weg gewerkt kunnen worden en wat te doen bij ernstige financiële problemen.

Aangepast aan de euro
Het invulschema van de maandbegroting biedt de mogelijkheid om alle bedragen om te rekenen van guldens naar euros. De Budgetkrant is daarmee geschikt gemaakt om de gebruiker alvast te laten wennen aan de nieuwe bedragen.

Prijs en bestelwijze

De Budgetkrant is verkrijgbaar in sets van 10, 50 en 100 stuks. De prijzen (excl. 7,50 verzend- en administratiekosten) en bestelcodes zijn:

10 stuks 37,50 bestelcode 005-02
50 stuks 162,50 bestelcode 005-03
100 stuks 275,- bestelcode 005-04

Bedrijven en instellingen kunnen een bestelling faxen naar het NIBUD in Utrecht, faxnummer 030 -2 391 399. Of sturen naar Postbus 19250, 3501 DG Utrecht.