EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport
http://www.evo.nl

Uitreiking IRU-diploma bij Westlandse Plantenkwekerij BV in ?s-Gravenzande

Op vrijdag 19 januari kreeg een chauffeur van Westlandse Plantenkwekerij BV het IRU-Erediploma met bijbehorend insigne uitgereikt.
Ieder jaar kunnen beroepschauffeurs in aanmerking komen voor deze onderscheiding als waardering voor de wijze waarop zij in het grensoverschrijdend vervoer hun beroep uitoefenen. Vrijdag viel die eer te beurt aan Cor Bol (60). De uitreiking werd verricht door J.J. ten Hoor, voorzitter van het EVO-Regiobestuur Zuid-Holland.

Deze hoge internationale onderscheiding wordt jaarlijks toegekend door de IRU (International Roadtransport Union in Genève) aan chauffeurs die in het internationaal vervoer hun sporen hebben verdiend. De IRU is de organisatie die zich wereldwijd inzet voor de belangen van het internationale wegvervoer.

Chauffeur Bol werd bij de IRU voorgedragen door EVO, waarvan Westlandse Plantenkwekerij BV lid is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, moet een chauffeur aan een flink aantal eisen voldoen. Zo moet hij ten minste twintig jaar werkzaam zijn als beroepschauffeur en minimaal een miljoen kilometers hebben afgelegd in het internationaal vervoer. Verder moet hij de laatste tien jaar bij dezelfde werkgever hebben gewerkt en mag hij de afgelopen vijftien jaar geen ernstig ongeval hebben veroorzaakt. Ook mag de chauffeur de afgelopen vijf jaar niet betrokken zijn geweest bij ernstige overtredingen. Ten slotte moet de chauffeur zich in beslist gunstige zin hebben onderscheiden in correct gedrag op de weg en door een positieve houding tegenover mede-weggebruikers, klanten en de werkgever.

Terug ...