Oki introduceert Design Pro 7000
kleurenprinter voor vormgevers

Hoofddorp, 19 januari 2001 - Oki Systems (Holland) B.V. introduceert de Design Pro 7000 kleurenprinter die afdrukken maakt met een hoge resolutie in de gangbare CMYK-kleuren, glanzend en metallic goud en zilver en dekkend wit op A3-plus formaat. Oki biedt met de DP-7000 een kleurenprinter van hoge kwaliteit met vele mogelijkheden voor de grafische omgeving en de vormgevingswereld.

De DP-7000 maakt fotografisch scherpe afdrukken met een zeer hoge resolutie van 600 dpi tot 2400dpi, de zogenaamde VPhoto-druk. De afdruktechniek en inkt van de DP-7000 zijn dezelfde die in de offsetdruk worden toegepast, waardoor een vergelijkbare kwaliteit en inktdekking worden bereikt. De DP-7000 is speciaal ontworpen voor creatieve en grafische toepassingen. Afbeeldingen en teksteffecten worden met de DP-7000 probleemloos afgedrukt op uiteenlopende ondergronden zoals transparanten, linten, plastic, leer en diverse papier- en kartonsoorten tot een dikte van 0,23millimeter. De printer kan ook A3-plus formaten afdrukken, zoals drukproeven op A3 of tweemaal A4 met snijmerken.

Kleur en glans
Oki heeft de DP-7000 ontwikkeld voor het afdrukken van afbeeldingen in niet alleen de gebruikelijke CMYK-kleuren (cyaan, magenta, geel en zwart), maar ook in zilver en goud. Metallic kleuren zijn mogelijk in goud, zilver, cyaan en magenta en daarnaast steunkleuren in rood, groen, blauw en zwart. De DP-7000 kan ook afdrukken in dekkend wit, waardoor bijvoorbeeld witte letters op donkere of transparante ondergronden mogelijk worden.

De inkt van de DP-7000 is gemaakt op pigmentbasis - zogenaamde 'droge' inkt die niet door het papier wordt opgezogen, waardoor het mogelijk is om kleuren over elkaar af te drukken. Ook dubbelzijdig afdrukken is hierdoor mogelijk. De afdrukken van de DP-7000 zijn direct droog, veeg- en watervast en kleurecht. Afdrukken kunnen ook met een glanslaag worden afgewerkt.

De OKI DP-7000 is een desktop printer die tot negen inktcassettes tegelijk kan bevatten. De printer wordt geleverd met een printerdriver en een Adobe PostScript 3 SoftRIP driver voor Macintosh computers. Een USB-aansluiting en een SCSI-adapter zijn standaard op deze machine. Oki levert bij de DP-7000 zes inktcassettes (cyaan, magenta geel, zwart, wit en steunkleur zwart) en een starterpakket met A3+ drukproefpapier 'Art' en A3 transparantfilm. De DP-7000 is nu leverbaar en de adviesverkoopprijs is f 5.990,00 (ex. BTW).

Oki Systems (Holland) b.v.
Kibataro Oki richtte in 1881 het eerste Japanse productiebedrijf voor telefoonsystemen op. Sindsdien streeft Oki er naar om communicatie tussen mensen beter en gemakkelijker te maken. Tegenwoordig is Oki Electric Industry Co. Ltd. een van de toonaangevende bedrijven op het gebied van informatie- en communicatietechnologie.

Oki Data Corporation, een volle dochter van Oki Electric, houdt zich bezig met ontwerp, productie en verkoop van alle papiergeoriƫnteerde apparatuur zoals printers, faxen en multifunctionele apparatuur. Oki Systems (Holland) b.v. is een onderdeel van Oki Data Corporation en is gevestigd te Hoofddorp. De Europese vestigingen vallen onder Oki Europe Ltd. in Londen. De nationale vestigingen hebben een verkoop-, marketing- en ondersteunende functie voor gebruikers en leveranciers. Het hoofdkantoor bevindt zich te Tokio, Japan.

Bij Oki werken wereldwijd ruim 25.000 mensen en het bedrijf realiseerde over het boekjaar 1999 (van 1 april 1999 t/m 31 maart 2000) een geconsolideerde jaaromzet van ruim 6,3 miljard dollar. Alle productiefaciliteiten zijn ISO-gecertificeerd, een bewijs dat Oki zichzelf voortdurend de verplichting oplegt de kwaliteit van de productie continu te controleren en te verbeteren. Meer informatie biedt www.oki.nl.