Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 19-01-2001 3ePersbericht19januari2001

Politieberichten

Eindhoven: Autodiefstal
Vrijdag tussen 17.00 en 19.30 uur is vanaf de Raiffeisenstraat een grijze personenauto, Volvo 460, kenteken LB-BN-68, gestolen.

Oirschot: Aanrijding met gewonde
Vrijdagmiddag omstreeks 13.20 uur raakte bij een aanrijding op de Westelbeersedijk een 67-jarige automobiliste uit Casteren gewond. Zij wilde daar een links gelegen oprit oprijden. De achter haar rijdende 61-jarige automobiliste uit Reusel begon haar juist links in te halen. Een aanrijding was het gevolg. De automobiliste uit Casteren raakte gewond aan haar hoofd. Na behandeling kon zij huiswaarts keren.

Best: Diefstal paard
Tussen donderdag 16.30 en vrijdagmiddag 14.30 uur is uit een wei aan de Broekstraat een 4jarige merrie, bruinschimmel, weggenomen. De draad van de afrastering is doorgeknipt.

Best: Aanrijding met gewonden
Vrijdagmiddag omstreeks 17.15 uur raakten bij een aanrijding op de kruising Ringweg St. Oedenrodeseweg twee automobilisten, 27 en 30 jaar, uit Best gewond. De 30 jarige automobilist reed daar komende uit de richting St. Oedenrode. Gekomen bij de kruising reed hij linksaf. Hij verleende daarbij niet de vrije doorgang aan de hem tegemoetkomende 27-jarige Bestenaar. Een aanrijding was het gevolg. De 30-jarige automobilist is overgebracht naar het Catharina-ziekenhuis. De man bleek gedronken te hebben. Van verdachte is een bloedproef genomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Heeze: Diefstal portemonnee
Vrijdagmiddag omstreeks 12.10 uur is in een winkel aan de Kapelstraat van een 87-jarige vrouw haar portemonnee gestolen. Bij het afrekenen bemerkte ze dat de portemonnee uit haar handtas verdwenen was. In de portemonnee zaten pasjes, persoonsbescheiden en een paar honderd gulden. Het slachtoffer was in de winkel door een vrouw aangesproken. Tij-dens het gesprek, wat even duurde, is vermoedelijk de portemonnee uit haar tas gestolen.

Duizel: Alcohol
Vrijdagmiddag omstreeks 14.15 uur is op het Smitseind een 50-jarige bromfietser uit Duizel gecontroleerd. Hij was met zijn bromfiets tegen een auto gereden. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Hij blies 0,60 promille. De man kreeg een rijverbod van 1 uur opge-legd. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Verdachten aangehouden
Vrijdagmiddag omstreeks 14.40 uur zijn op de van Oortlaan twee jongens, 16 en 17 jaar, uit Veldhoven aangehouden. Daar zag een getuige dat de jongens een wapen bij zich hadden en waarschuwde de politie. Het wapen, een speelgoed Colt Double Eagel pistool, is inbe-slaggenomen. De jongens zijn voor verdere afhandeling overgedragen aan bureau Front Office.

Mierlo: Winkeldiefstal
Vrijdagmiddag om 15.30 uur is in een winkel aan de Margrietstraat een 62-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De man nam etenswaren ter waarde van fl. 15,75 uit de winkel weg zonder deze te betalen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Hij kreeg een geldboete opgelegd van fl. 240,-

Nuenen: Alcohol
Vrijdagmiddag omstreeks 17.20 uur is op de Europalaan een 62-jarige automobilist uit Nue-nen gecontroleerd. Hij bleek gedronken te hebben. De man blies aan het politiebureau 1,85 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 9 uur opgelegd en tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Nuenen: Snelheidscontrole
Vrijdag tussen 16.00 en 19.15 uur is op de Klamperlaan een snelheidscontrole gehouden. Van de 555 gecontroleerde voertuigen reden er 91 sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 87 km/u.

Helmond: Aanrijding met gewonde
Vrijdagmiddag omstreeks 17.15 uur raakte bij een aanrijding op de Hortsedijk een 68-jarige automobiliste uit Mierlo gewond. Zij reed daar komende uit de richting Stiphout. Achter haar reed een 30-jarige automobilist uit Helmond. De automobiliste moest stoppen. De Helmonder bemerkte dat te laat, waardoor een aanrijding ontstond. De automobiliste klaagde over pijn in de nek.

Helmond: Belediging
Vrijdagmiddag om 14.28 uur is op de Marktstraat een 40-jarige automobilist uit Gemert aan-gehouden. De man was het niet eens met een parkeerbon die hij kreeg. Bij het uitschrijven van de bon voegde hij zeer onwelvoeglijke taal en maakte obscene gebaren naar de par-keercontroleur. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.