KNWV

DATUM: 23-1-2001

WEDSTRIJD ZEILEN - Dart 18 presenteert zich met een wedstrijd tijdens de HISWA.



Dart 18

AMSTERDAM, 20 januari 2001

Tijdens de HISWA die van 10 tot en met 18 maart wordt gehouden presenteert de Nederlandse Dart Klasse Organisatie zich wederom op een eigen stand. De Nederlandse Dart Klasse Organisatie (NDKO) behartigt de belangen van alle Nederlandse Dartzeilers. De belangrijkste doelstellingen zijn het bevorderen en van het wedstrijdzeilen in de Dart 18 en het stimuleren van contacten tussen de Dart zeilers. Belangrijkste activiteiten zijn de klasse evenementen, het Open Nederlands Kampioenschap en de deelname aan diverse Dart wedstrijden in het buitenland, waaronder het Europees Kampioenschap.

De Dart 18, ontworpen door Rodney March die ook de Tornado ontwierp, is een goed te zeilen twee manscatamaran. Het belangrijkste aspect van het ontwerp is de eenvoud. Zo kan de boot binnen 20 minuten tijd zonder gereedschap geheel worden opgebouwd of uit elkaar worden gehaald. Tijdens de HISWA zullen leden van de NDKO dit demonstreren. Bezoekers kunnen door middel van het raden van de benodigde tijd om een Dart 18 geheel uit- en ook weer in elkaar te zetten een
spectaculair wedstrijdweekend op de Dart 18 winnen.

Tevens zal op de HISWA het Vlootadmiralensysteem worden gepresenteerd. De Dart 18 Klasse heeft, evenals de overige wedstrijdklassen te maken met een terugloop van deelnemers aan wedstrijden. De NDKO heeft besloten hier iets aan te doen. Gebleken is dat directe communicatie met de leden vruchten afwerpt. Zeilers direct aanspreken verhoogd de betrokkenheid en resulteert in meer deelnemers. In iedere haven waar de Dart 18 is vertegenwoordigd is een NDKO lid bereid gevonden als Vlootadmiraal op te treden. Vlootadmiralen worden het eerste
aanspreekpunt voor de Dart 18 zeiler. Zij zullen de Dart 18 zeilers in de haven met raad en daad bijstaan. Tevens inventariseren zij de behoeften van de Dart zeilers en zullen zij de zeilers stimuleren deel te nemen aan Dart 18 wedstrijden.

Laat meer artikelen zien over: WedstijdSport: Zeilen

Noot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de
publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Yvonne Graffner (yvonne.graffner@knwv.nl). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.

xx


_

KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - info@knwv.nl