Gemeente Hilversum

Gratis rondleidingen langs monumenten

De eerste toeristische folder van de gemeente Hilversum,'Hilversum stad van jonge monumenten', is uitgekomen in een Engelstalige versie. Ter gelegenheid daarvan verzorgt de gemeente op zaterdag 20 januari twee gratis rondleidingen met een bus door Hilversum. De rondleidingen
- in het Engels - worden verzorgd door Pieter Rings van het bureau Wandelgang en Barend Smit, wethouder cultuur en toerisme.

Deze folder brengt de verscheidenheid aan jonge monumenten in Hilversum in beeld. Er wordt aandacht besteed aan particuliere woningen, (voormalige) onmroepgebouwen en enkele Dudok-monumenten. De folder is bedoeld voor de buitenlandse toeristen. Vooral engelsen, scandinaviërs en japanners blijken geïnteresseerd te zijn in de architectuur en de jonge bouwkunst in Hilversum.

Tijdens de rondleidingen worden de oude VARA-studio aan de Heuvellaan en de begraafplaats Zuiderhof bezocht. De rondleiding wordt afgesloten met een bezoek aan het raadhuis en de toren. Na afloop is er voor de deelnemers koffie en taart in het raadhuis.

De eerste rondleiding begint om 10.00 uur, de tweede om 14.00 uur. Opstapplaatsvoor de bus: bij het raadhuis. Er kunnen per rondleiding maximaal dertig mensen mee. Weliswaar zijn de toelichtingen in het Engels, maar ook Nederlanders zijn van harte welkom. Aanmelden kan uiterlijk op donderdag 18 januari bij het secretariaat van de dienst Maatschappelijke Ontwikkeling; tel: 629 23 98. Wie het eerst komt, die het eerst maalt.

De folder `Hilversum town of young monuments' is gratis af te halen in de Burgerleeskamer van het raadhuis en bij de ANWB/VVV.