Landelijke Studenten Vakbond

Protesteer tegen afschaffen telefoontikker!

LSVb home >>> nieuws & opinie >>> persberichten >>> 19-01-2001

Utrecht, 19 januari 2001 - De KPN stopt dit jaar met de telefoontikker. De nieuwe telefooncentrales die KPN gaat bouwen bevatten namelijk geen tikkerpulse meer. Dat wil zeggen dat geen enkele telefoontikker meer zal werken. Ook de telefoonsystemen die met pincodes werken zullen niet meer functioneren.

De LSVb heeft in samenwerking met het ISO geprobeerd dit onderwerp uitgebreid onder de aandacht te brengen van de student en we zijn nu op zoek naar een alternatieven. Wij hebben gezamenlijk een klachtenbrief geschreven naar de KPN en hebben ondertussen vernomen dat de KPN op haar standpunt blijft staan.

Daarom hebben we een algemene klachtbrief opgesteld die ieder studentenhuis kan opsturen. We willen jullie vragen zoveel mogelijk klachtbrieven in te vullen en in te laten vullen door anderen en op te sturen naar de KPN. Stuur deze brief dus zoveel mogelijk door! We hopen dat daarmee het probleem zichtbaar wordt, zodat KPN met een betere oplossing komt.

In de algemene klachtbrief die wij hebben gemaakt hoeft alleen maar de naam van het studentenhuis waar je woont te worden vermeld.

Natuurlijk biedt de KPN wel een heel aantal alternatieven aan die naar ons inziens veel te duur zijn. Het eerst alternatief van de KPN is het aanleggen van een ISDN aansluiting. Dit kost veel geld, en kan alleen bij studentenhuizen tot 8 personen. Een tweede alternatief is het aanvragen van een gespecificeerde nota. Ook dit kost geld (5 cent per regel extra)en is daarnaast een enorm gedoe. Tenslotte geeft KPN aan dat studenten dan maar gebruik moeten gaan maken van de mobiele telefoon.

Dus download de klachtbrief en stuur hem op naar KPN.

©2000 Landelijke Studenten Vakbond. Alle rechten voorbehouden.