Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 11.00 uur
Vechtpartij

ZEIST Agenten gingen vannacht rond drie uur naar een vechtpartij op de splitsing Steynlaan/Slotlaan.
Op de splitsing troffen agenten een zwaar beschadigde auto en 4 jongens (17, 19, 21 en 23 uit Zeist) aan. Zij verklaarden betrokken te zijn geweest bij een vechtpartij op de 2e Dorpsstraat. De vechtpartij was op de Steynlaan/Slotlaan verder gegaan waarbij vier mannen de ruiten van de auto ingeslagen hadden. Ook was opzettelijk tegen de auto aangereden. Deze mannen waren vervolgens met een auto weggereden. Omdat een getuige het kenteken van de auto had genoteerd, konden agenten de auto met de vier inzittenden op de Asch van Wijckstraat aanhouden. De mannen (22, 23 en 23 uit Barneveld en 28 jaar uit Zeist) zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt deze vechtpartij met vernieling

Diefstal

ZEIST Surveillerende agenten werden gistermiddag op de Slotlaan aangesproken door een medewerker van een kledingwinkel. De 38-jarige man uit Zoetermeer verklaarde dat even daarvoor twee mannen kleding hadden weggenomen zonder daarvoor te betalen.
Agenten troffen op de Antonlaan en de Slotlaan twee mannen aan die voldeden aan het opgegeven signalement. De mannen (30 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats en 28-jaar uit Utrecht) hadden de gestolen kledingstukken in hun bezit. Daarnaast hadden ze een auto bij zich die eerder in Nieuwegein gestolen was. De mannen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Aanrijding

BUNNIK Gisterochtend botsten rond acht uur op de Schoudermantel een autobus en een bromfiets tegen elkaar.
De bus reed vanuit de richting Odijk over de busbaan. De bromfietser kwam vanaf de parallelweg van de Schoudermantel. Op de oversteekplaats reed de bromfietser voor de bus langs en kwamen de voertuigen tegen elkaar aan. Door de botsing sloeg de 18-jarige bromfietser uit Odijk met zijn hoofd tegen de voorruit. In het ziekenhuis bleek de man diverse kneuzingen te hebben. Zowel de 39-jarige buschauffeur uit Zeist als de bromfietser verklaarden groen licht gehad te hebben. De politie zoekt getuigen van de aanrijding. Zij worden verzocht contact op te nemen met het district Binnensticht via 0900-8844.

Alcohol

BOSCH EN DUIN Surveillerende agenten zagen vannacht rond half drie een automobilist over de Mesdaglaan rijden die beide rijstroken nodig had om op de weg te blijven.
Na de ademanalyse bleek de 40-jarige man uit Zeist een alcoholpromillage van 1,55 in zijn bloed te hebben. De man moest zijn rijbewijs inleveren en zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.