PERSBERICHT

Rotterdam, 20 januari 2001

ZADKINE BERGSINGEL UIT AS HERREZEN

Met een feestelijk en informatief dagprogramma heropent Regionaal opleidingencentrum Zadkine op donderdag 25 januari haar pand aan de Bergsingel, dat op 20 november 1998 door een uitslaande brand getroffen werd. Het pand dat de laboratoriumopleidingen van de school voor beroepsonerwijs herbergt, is weer geheel in de oorspronkelijke staat teruggebracht. De restauratie is tevens aangegrepen om verbeteringen aan te brengen: op de zolderverdieping is een modern openleercentrum aangebracht, waar computers met Internetaansluiting klaar staan voor leerlingen. De opening vindt plaats in het pand aan de Bergsingel 135 vanaf 15.10 tot 18.00 uur en wordt verricht door Chriet Titulaer, IT-deskundige, Fred Guis, algemeen directeur van ROC Zadkine en de directeur van het Facilitair Bedrijf , Ides Roelandt. Voor het openingsprogramma zijn leveranciers, persvertegenwoordigers, buurtbewoners, docenten van toeleverende en collegascholen en (oud-)collega's uitgenodigd. Het dagprogramma is bestemd voor docenten en leerlingen van mavo en havo, die kennis kunnen maken met de vernieuwde laboratoria. Hen wordt tevens een excursie aangeboden naar een bedrijfslaboratorium.

Felle brand

De brand maakte toentertijd het gehele gebouw ongeschikt voor gebruik. De markante kap en de bovenverdiepingen werden volledig vernield, terwijl het overige gedeelte zware rook- en waterschade opliep. De restauratie heeft 25 maanden in beslag genomen. De lessen werden ondertussen in andere panden gegeven, waaronder die van de HR&O.

Laboratoriumonderwijs
De laboratoriumopleidingen duren 2,5 tot 4 jaar. De korte opleiding leidt op voor een beroep in de chemische laboratoriumtechniek. De lange opleidingen kennen de chemische, biologische en medische studierichting. Beroepen in de klinische chemie of de biochemie behoren na afronding van de studie tot de mogelijkheden.

Onderwijs voor iedereen
ROC Zadkine biedt dag- en avondonderwijs aan voor zowel jongeren als volwassenen op ongeveer 60 locaties in de regio Rotterdam en daarbuiten. Het onderwijsaanbod omvat zo'n 500 opleidingen, verdeeld over ruim 20 branches op het gebied van economie, zorg en welzijn, techniek en educatie.

Er zijn mogelijkheden theorielessen te volgen naast een baan en er zijn opleidingen waarbij de leerling het vak in onder andere een stage leert.

Educatie
Naast beroepsonderwijs kunnen volwassenen een keuze maken uit een volledig aanbod van volwasseneneducatie. ROC Zadkine biedt ook mogelijkheden voor degenen die een tweede kans op de arbeidsmarkt willen.

ROC Zadkine
ROC Zadkine is een groot instituut voor educatie en beroepsonderwijs in Nederland. Ongeveer 30.000 leerlingen volgen hier momenteel een opleiding. De locaties van ROC Zadkine bevinden zich in de ruit Amsterdam, Rotterdam, Schiedam en Spijkenisse. Zadkine Contract BV verzorgt scholing op maat voor werkenden en werkzoekenden.