Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van vrijdag op zaterdag
12:48 zaterdag 20 januari 2001

Martin Panman
0651611628

Verkeersongeval
HOOGEVEEN. Vrijdagmiddag reed een automobilist door na een aanrijding. De aanrijding gebeurde voor de verkeerslichten op de kruising Schutstraat Van Limburg Stirumstraat. Een bestuurder van een personenauto reed daar tegen een andere personenauto, die voor het rode licht stond te wachten. De 28 jarige man uit Heerenveen stopte niet maar reed achteruit het trottoir op en via het fietspad van de Van Limburg Stirumstraat reed hij weg.
Onder de motorkap van de auto, die behoorlijk beschadigd was, kwam veel rook. De politie kon de man aanhouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat hij te veel gedronken had. Hij blies hij 645 ulg. Daarvoor kreeg hij een proces-verbaal en ook omdat hij is doorgereden na een aanrijding. Zijn auto is inbeslaggenomen.

Verkeersongeval
ZUIDLAREN. Naar aanleiding van het persbericht van gisteravond m.b.t. het ongeval op de N34, volgen hier nadere gegeven. De bestuurder van de bestelbus, was een 34 jarige inwoner van Sybrandburen. De bestuurder van de eerste auto die tegen het busje reed was een 29 jarige inwoner van Eexterveenschekanaal en de auto die er vervolgens tegenaan reed werd bestuurd door een 52 jarige mevrouw uit Zuidlaren.

Inbraak school
ASSEN. Vrijdagavond is er ingebroken in een school aan de Platolaan in Assen. Een ruit werd vernield en uit de school verdween een TV.

Taxichauffeur bedreigd/speurhond vindt verdachte WACHTUM. Vannacht kreeg de politie de melding dat er een taxichauffeur bedreigd zou worden. Deze stond op de A37 bij de afslag Oosterhesselen. De 26 jarige taxichauffeur uit Emmen was door een klant bedreigd en aangevallen. Toen de taxi stil stond is de aanvaller gevlucht. De assistentie werd ingeroepen van een politie speurhond. Deze vond een reukspoor van de verdachte en na ongeveer 1 kilometer trof de hond een man aan in een sloot. Het bleek te gaan om een 65 jarige man uit Coevorden. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Ruzie
ASSEN. In de Rolderstraat was vannacht een vechtpartij, waarbij een 30 jarige man uit Assen in zijn gezicht is gestoken. Eventater kon de politie een 18 jarige man uit Assen aanhouden. Deze verdachte bleek ook gewond te zijn. Beiden naar naar het ziekenhuis vervoerd. Hoe de ruzie is ontstaan is nog niet duidelijk. Een verder onderzoek volgt.

Woningbrand
HOOGEVEEN. In een woning aan de Atlaslaan brak vrijdagavond brand uit. De bewoners konden de woning op tijd verlaten. De brandweer, die snel ter plaatse was heeft nog een schildpadje uit de woning gehaald. Zij hadden de brand snel onder controle. De brand is begonnen in de hal van de woning. Deze heeft ook veel brandschade opgelopen. De rest van de woning heeft veel rook en roet schade. Volgens de brandweer is kortsluiting de mogelijke oorzaak van de brand.

Alcoholcontroles succesvol Klik op SNEU GELD


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe